Den flyende bilen krockade på Nätbindaregatan och fick stora plåtskador. Lördagens biljakt slutade på Nätbindaregatan i Dragnäsbäck i Vasa.

Biljakt genom Vasa centrum i 100 km/h

Felix Rantschukoff -
På lördag eftermiddag flydde en bil från polisen och körde genom staden i över 100 kilometer i timmen. Jakten slutade när den misstänkta rattfylleristen krockade med en annan bil i Dragnäsbäck.

Biljakten började i Vasa centrum när en patrull försökte stoppa bilen. Bilföraren vägrade att stanna och började fly från polisen. Jakten gick genom Brändö och slutade i Dragnäsbäck. Bilföraren som flydde från polisen krockade i en annan bil på Nätbindaregatan vilket också gjorde att polisen kunde komma i kapp den.


Chauffören är en 35-årig man från Vasatrakten. Han misstänks för grovt äventyrande av trafiksäkerheten, rattfylleri och straffbart bruk av narkotika. Förutom chauffören befann sig en passagerare i bilen. Båda är gripna och polisen har tagit fordonet till förvar. Inga personskador har uppstått enligt lägescentralen, det uppstod enbart plåtskador på bilarna. En hund i bilen som blev påkörd skadades lindrigt.

– De som varit ögonvittnen till biljakten kan tipsa oss. Vi meddelar mera när vi fått en mera övergripande bild av händelseförloppet, säger kommissarie Pauli Latvanen vid polisens lägescentral.

Numret till lägescentralen är: 0295440512.

Senare på lördag kväll hade inte polisen fått in några tips om människor som riskerat att bli påkörda av bilen.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktia stänger tre kontor i Österbotten

Verksamheten vid Aktias kontor i Solf, Oravais och Nykarleby avslutas under det här året. Samtidigt förvandlas bankkontoren i Vasa och Jakobstad till såkallade kompetenscenter. Det är resultatet av Aktias samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild
Sport

Sparv och Skrabb med – här är kvaltruppen

FOTBOLL För första gången på länge blåser det lite medvind för fotbollslandslaget. Markku Kanerva väljer att rida på den vågen inför VM-kvalavslutningen i oktober.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan