NyhetsbildZoom
Olyckan inträffade i korsningen till Östra Åvägen. Foto: Britt Sund

Krock på riksåttan – en till sjukhus

ÖT-VBL -
En långtradare och en personbil krockade på riksåttan i Ytterjeppo på måndagen. Personbilsföraren fördes medvetslös med ambulans till sjukhus.

Olyckan inträffade vid halv ett-tiden i korsningen till Östra Åvägen. En äldre man som kom från Jeppohållet skulle korsa riksåttan, men observerade inte en långtradare som var på väg norrut efter att ha just sväng ut på riksåttan från grannkorsningen.

Enligt polisen var farten inte speciellt hög, men det blev ändå en kraftig kollision för personbilsföraren. Han var inte vid medvetande när han fördes med ambulans till Vasa centralsjukhus.

Det är ännu oklart hur pass allvarliga mannens skador är.

Bilen fick rejäla skador och hamnade i ett djupt dike. Långtradaren kunde fortsätta sin färd norrut.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktia centraliserar: Tre bankkontor i Österbotten stängs

Verksamheten vid Aktias kontor i Solf, Oravais och Nykarleby avslutas under det här året. Samtidigt förvandlas bankkontoren i Vasa och Jakobstad till såkallade kompetenscenter. Det är resultatet av Aktias samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild
Sport

Sparv och Skrabb med – här är kvaltruppen

FOTBOLL För första gången på länge blåser det lite medvind för fotbollslandslaget. Markku Kanerva väljer att rida på den vågen inför VM-kvalavslutningen i oktober.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan