Krisderby. Ångestderby. Ja, hur man än väljer att titulera kvällens ligadrabbning så är matchen i allra högsta grad tongivande för återstoden av säsongen.

VPS har åtta matcher utan seger bakom sig och blev senast utrullat av HJK som vann med 0–3 i Sandviken fredags. Och skadeproblemen i backlinjen återstår – både Timi Lahti och lagkapten Veli Lampi saknas fortsättningsvis.

Det innebär att VPS fortsätter spela med en fyrbackslinje där Ville Koskimaa och Mikko Viitikko tar plats i mitten.

VPS väljer att starta med båda jamaicanska anfallarna – Steven Morrissey och André Clennon – i kväll. Det indikerar en 4–4–2-uppställning med Jerry Voutilainen och Ebrima Sohna på mitten och Sebastian Strandvall och Joonas Vahtera på varsin kant – men kan också innebära en 4–3–3-formation med Vahtera till höger i anfallet och Morrissey i rollen som spelfördelare.

Preliminär laguppställning: Marko Meerits – Jonas Levänen, Mikko Viitikko, Ville Koskimaa, Jesper Engström – Sebastian Strandvall, Jerry Voutilainen, Ebrima Sohna, Joonas Vahtera – Steven Morrissey, André Clennon.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Markus Jürgenson, Juho Lähde, Juha Hakola, Aatu Laatikainen, Kim Böling.

Avspark 19.30 i Seinäjoki.


I och med sin långa svit utan segrar har VPS rasat ända ner till sjunde plats i tabellen. SJK är ett av lagen som klättrat förbi – upp på femte plats med en poäng ner till VPS och sexan IFK Mariehamn.

I Seinäjoki är målet att ta sig tillbaka upp till toppen av tabellen, och stubinen är kort. SJK vann fyra matcher i rad i mitten av sommaren, men sedan har det varit hela havet stormar resultatmässigt. 0–6 och 0–4 hemma mot serieledande HJK respektive jumbon JJK har varvats med segrar mot FC Inter och FC Lahti.

Efter fredagens förlust mot KuPS meddelade SJK att spanska tränaren Manuel Roca fått sparken. Därmed är han den tredje tränaren – Simo Valakari var först ut, tätt följd av Sixten Boström – som avskedats av SJK i år.

SJK meddelar att det förekommit meningsskiljaktigheter mellan Roca och spelarna och att klubbledningen inte varit nöjd med resultaten och nivån på spelet. Därför underrättades spanjoren redan i augusti om att det inte blir någon fortsättning i Seinäjoki för hans del efter den här säsongen. Men enligt SJK förekom "problem" i samband med fredagens match varvid Rocas tid vid rodret var över.

Tidigare assisterande tränarna – skotten Brian Page och Toni Lehtinen – ska leda laget säsongen ut.