– Vi är på väg tillbaka till normal drift, men det kommer att ta ett tag innan allt är återställt, säger presschefen Kasper Hyllested till TT.

Han hänvisar till polisen på frågan om vad som ligger bakom att avspärrningarna nu hävts.

Strax efter klockan 10.30 (finländsk tid) uppgav flygplatsen på Twitter att operationen var över. Resenärer får dock räkna med förseningar i flygtrafiken till och från Köpenhamn.

Polisen uppgav även att en rutinkontroll utfördes vid ett flygplan.

Köpenhamnspolisen kommer att hålla en presskonferens klockan 12 finlänsk tid. Polisinspektör Jens Jespersen kommer då att berätta mera om morgonens insats på fluygplatsen.






Hela terminal 2 på Kastrup spärrades av tidigare i morse och polisen uppges ha undersökt ett misstänkt föremål med hjälp av en bombrobot. Enligt flygplatsens Twitterkonto handlade det om "ett bagage av konstig storlek".

Robotinsatsen har på gått i utkanten av flygplatsplattan vid terminal 2. Polisen går också runt med bombhundar i området, rapporterar TT:s utsände.

– Det enda jag kan säga är att vi gör en undersökning, sade polisen Henrik Møller Jakobsen till TT tidigare i morse.

Undersökningen gällde enligt polisen någon form av specialbagage.


Flygplatsen fylldes under morgonen av resenärer som inte kunde komma iväg. Förseningar har drabbat resenärer från såväl terminal 2 som terminal 3, uppger flygplatsens presschef för TT.

– Vi hänvisar passagerare till researrangörer eller flygbolag för mer information. Förseningar kan påverka hela driften, säger Kasper Hyllested, presschef vid Köpenhamns flygplats Kastrup, till TT.