NyhetsbildZoom
Skarv upphängd i en vägskylt på Strandvägen i Malax. På lappen nedanför står det "Vi tar di!" Foto: Mikael Nordman

Död skarv i Petalax hade skjutits med hagelgevär

Christine Smedberg -
Den döda skarven som hittades upphängd i ett trafikmärke i Petalax hade skjutits med hagelgevär. Det har nu fastställts av Evira.

Det var lördagen den 26 augusti som en död skarv hittades hängande i ett trafikmärke på Strandvägen i Petalax, tillsammans med en skylt med texten "Vi tar di! " (Vi tar dem). Österbottens polisinrättning bad Livsmedelssäkerhetsverket Evira utreda hur skarven dött och har nu fått ett utlåtande:

Enligt Evira har skarven skjutits med ett hagelgevär och hängts upp i skylten efter att den blivit dödad.

Polisen uppger att man fortfarande inte vet vare sig vem som skjutit fågeln eller vem som hängt upp den.

Fallet med den döda skarven var det andra på kort tid i Österbotten. Söndagen den 6 augusti hittades också en skarv upphängd på Strandvägen i Nämpnäs. Den döda fågeln hade ett skotthål i sig.

Polisen misstänker naturskyddsbrott i båda fallen.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktia centraliserar: Bankkontor i Österbotten slås ihop

Verksamheten vid Aktias kontor i Solf, Oravais och Nykarleby avslutas under det här året. Samtidigt förvandlas bankkontoren i Vasa och Jakobstad till såkallade kompetenscenter. Det är resultatet av Aktias samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild
Sport

Sparv och Skrabb med – här är kvaltruppen

FOTBOLL För första gången på länge blåser det lite medvind för fotbollslandslaget. Markku Kanerva väljer att rida på den vågen inför VM-kvalavslutningen i oktober.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan