Åklagaren överklagade tingsrättsdomen till hovrätten. Smith dömdes av tingsrätten till ett års och två månaders villkorligt fängelse för olovlig observation. Han dömdes för att ha filmat sina sexpartner utan att de visste om det och för att ha visat smygfilmat material för vänner.

Smith, också känd som musiker och dj, dömdes för 30 fall av olovlig observation, 4 fall av ärekränkning och 2 fall av spridande av information som kränker privatlivet. Det finns 29 offer i målet.

Åklagaren yrkar samma straff som i tingsrätten, det vill säga 1,5 års villkorligt fängelse och 100 dagsböter. Åklagaren uppger att försvaret motsätter sig yrkandet.

Hovrätten behandlar inte ersättningsfrågan utan endast straffet Smith dömdes till.

Tingsrätten dömde Smith att betala ersättningar på kring 100 000 till sina offer och 50 000 euro i rättegångskostnader. Offren har sökt skadestånden genom utsökning eftersom de inte har fått några pengar av Smith.

Juristen Markus Talvio, som representerar flera av offren, sade till FNB på måndagen att det finns förhoppningar om att skadestånden ska betalas inom de närmaste veckorna. Mer än 100 000 euro utsöks av Smith med anledning av målet.

Utredning när offrens namn avslöjades

Domen har också lett till en ytterligare utredning eftersom handlingar om domen som var delvis hemliga och som sändes till medierna hade en del av offrens namn synliga. Polisen har utrett namnfrågan och utredningen är snart klar. Polisens utredningsledare säger att justitiekanslersämbetet fattar beslut om en eventuell åtalsprövning. Polisen kommenterar tills vidare inte huruvida en tingsdomare är misstänkt i fallet.

Härvan började nystas upp för ett år sedan när en av Smiths sexpartner började misstänka att hon blivit filmad och tog en minnessticka från Smiths bostad till polisen.

Smith säger att han spelade in videorna med tanke på sin egen säkerhet.