Misstänkt knivman på Åbo campus - faran nu över

VBL-ÖT -
Vid 13-tiden har en person utrustad med kniv betett sig hotfullt på campusområdet i Åbo, uppger Åbo Akademi och Åbo universitet. Det är nu tryggt att röra sig på området. Uppdaterad 16.04

Mannen rörde sig vid en del av Åbo universitets campus som också ligger nära domkyrkan och Åbo Akademis kårhus.

På Åbo universitet vidtogs säkerhetsåtgärder medan farosituationen pågick och låste några dörrar i universitetets byggnad.

– Först ringde vi självklart nödnumret och sedan vidtog vi säkerhetsåtgärder enligt polisens instruktioner. Dörrarna låstes och människor uppmanades att inte röra sig på området, säger Åbo universitets säkerhetschef Tero Haapala.

Efter att anmälan kom in meddelades även Åbo Akademi meddelades farosituationen. De fick samma instruktioner av polisen: lås dörrarna. Men på ÅA hann man precis börja förbereda sig för att låsa alla dörrar då polisen uppdaterade sina instruktioner och instruerade ÅA att endast skicka ut ett meddelande om situationen.

– Vi gick ut med ett meddelande på sociala medier om att en person misstänks ha betett sig hotfullt i området, säger Thurid Eriksson som är kommunikationschef på Åbo Akademi.
Efter 45 minuter efter att nödnumret ringdes meddelade polisen att det igen var tryggt att röra sig på campusområdet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktia stänger tre kontor i Österbotten

Verksamheten vid Aktias kontor i Solf, Oravais och Nykarleby avslutas under det här året. Samtidigt förvandlas bankkontoren i Vasa och Jakobstad till såkallade kompetenscenter. Det är resultatet av Aktias samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild
Sport

Sparv och Skrabb med – här är kvaltruppen

FOTBOLL För första gången på länge blåser det lite medvind för fotbollslandslaget. Markku Kanerva väljer att rida på den vågen inför VM-kvalavslutningen i oktober.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan