Fler möjliga samarbeten kring simhall i Smedsby

Alexandra Furu -
Kommunen borde undersöka om det finns fler som är intresserade av att bygga en simhall, anser utvecklingssektionen.

Möjligheterna till simmöjligheter är två i Smedsby: en simhall i samarbete med Vallonia eller en utomhuspool i Smedsby, den slutsatsen drog den tjänstemannagrupp som utrett simmöjligheterna i Smedsby. Vallonia har en outnyttjad byggrätt på sin tomt i Smedsby och har erbjudit sig att bygga en simhall i samarbete med kommunen. Tjänstemannagruppen ansåg att simhallen var det bästa alternativet. På onsdag kväll diskuterades utredningen på utvecklingssektionens möte. Enligt beslutsförslaget skulle simhallen byggas av Vallonia.

– Sektionen var också mest intresserad av en simhall i samarbete med Vallonia. Men utvecklingssektionen vill därför att kommunen utreder om det finns andra än Vallonia som skulle vara intresserad av att samarbeta kring en simhall säger utvecklingsdirektören Mikael Alaviitala.

I sektionen ansåg man också att simbassängen som planerats kunde göras lite större.

Nästa steg i processen är nu att ta tjänstemännen från utvecklingssektionen tar kontakt med företag som planerar att bygga i Smedsby för att höra om de skulle vara intresserade av ett samarbete och i så fall på vilka villkor de kunde tänka sig vara med.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Ekonomi

Aktia stänger tre kontor i Österbotten

Verksamheten vid Aktias kontor i Solf, Oravais och Nykarleby avslutas under det här året. Samtidigt förvandlas bankkontoren i Vasa och Jakobstad till såkallade kompetenscenter. Det är resultatet av Aktias samarbetsförhandlingar.

Nyhetsbild
Sport

Sparv och Skrabb med – här är kvaltruppen

FOTBOLL För första gången på länge blåser det lite medvind för fotbollslandslaget. Markku Kanerva väljer att rida på den vågen inför VM-kvalavslutningen i oktober.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Vesalas svåra år

ANNONS FRÅN VEIKKAUS Sångerskan och låtskrivaren Paula Vesala har liksom många andra finländare lidit av skolmobbning. Hon är oroad över den mobbning som nu sker på sociala medier, eftersom den inte går att fly ifrån.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bli ekonomiskt oberoende

ANNONS FRÅN STK FINANS

Många drömmer om att bli ekonomiskt oberoende genom att låta deras kapital jobba för dem, men hur lyckas man egentligen?

Mest läst senaste veckan