Största delen av passagerarna i minibussen var ungdomar i åldern 15–20 år.

Verkställande direktör Tapani Kantanen vid bussbolaget Kantamatkat säger att det var fråga om en reguljär tur från Kuopio till Rautalampi 12.15.

Sex av offren togs direkt till Kuopio universitetssjukhus och sju till den lokala hälsocentralen. Av dem som först togs till hälsocentralen var två så pass illa däran att de senare flyttades till sjukhuset.

Överläkare Anne-Mari Kantanen på sjukhuset uppger att varken identitet eller könsfördelning för de skadade går att lämna ut. Sjukhuset informerar följande gång om patienternas hälsa på lördag förmiddag.

Enligt Kantanen fanns det gott om personal på plats då olycksoffren kom till sjukhuset.

– Vi bytte skift just då, vilket var en bra sak, för ingen i personalen åkte hem innan vi kommit fram till att situationen var under kontroll.

Krocken inträffade i en korsning i centrum av Suonenjoki strax efter klockan 13. Mjölklastbilen hade väjningsplikt men körde in i sidan av minibussen. Polisen misstänker föraren av mjölkbilen för äventyrande av trafiksäkerheten och eventuellt även för andra brott. Föraren, en man född 1977, var inte alkoholpåverkad.