Sebastian Vettel var näst snabbast under första sessionen men rasade till elva i den andra. Kimi Räikkönen var sjua och nia i träningarna.

– Helgen började inte som vi hoppades och jag fick inte riktigt något grepp om sakerna i dag, säger Räikkönen.

– Det var en svår dag och mycket är fortfarande öppet. Men jag är övertygad om att vi kan bli bättre.

Experterna anser att Ferrari hade svårt att få däcken att fungera på banan i Singapore. Räikkönen säger att det handlade om helheten – däck och bil.

– Vi måste nu försäkra oss om att vi får helheten att stämma när vi ställer in bilen. Däcken har alltid en avgörande roll men nu var det inte enbart frågan om däcken, säger Räikkönen.

Ferrari höll i början av sommaren på att till och med passera Mercedes som snabbaste stall. Därefter har teamet tappat sin ställning men Räikkönen var helt ointresserad av att jämföra dagens insats med till exempel farten i Monacos GP.

– Monaco är en helt annan plats än den här och banan är annorlunda, sade Räikkönen när han direkt avbröt frågorna om teamens styrkeförhållanden.

– Det här var först fredag. Vi gjorde redan några tester inför tidskvlaet och tävlingarna men vi har jobb framför oss och fortfarande ganska mycket att göra.

Räikkönen var nästan två sekunder långsammare än dagens snabbaste förare, Red Bulls Daniel Ricciardo.