Händelsen upptäcktes på onsdagseftermiddagen. Den drabbade gården finns i Markby i Nykarleby och polisen larmades till gården på onsdagen. Johan Kniivilä som är kontaktperson för storviltsobservationer i Nykarlebynejdens jaktvårdsförening var också till platsen och såg vad som hänt.

- Vargarna hade hoppat eller på något annat sätt tagit sig in i hagarna trots att det fanns elstängsel. Det är konstigt att de är så oskygga och rör sig mitt i byarna i stället för i skogen där det finns mat, säger Kniivilä.

Han hoppas att myndigheterna visar förståelse och beviljar jakttillstånd för vargarna, men av tidigare erfarenhet tvivlar han på att det sker.

Två lamm har också försvunnit ur hagen, men enligt polisen är det ännu oklart om de har lyckats fly eller om de blivit dödade och bortförda.

Kriminalöverkonstapel Mikko Pesola Österbottens polisinrättning säger att fårens inhägnad ligger på kort avstånd från bebyggelse, bara ungefär hundra meter ifrån. Enligt Pesola innebär vargarna ändå inte nödvändigtvis något hot mot människor.

– Vi skrider inte till några omedelbara åtgärder angående vargarna. Vi följer med situationen. Om polisen får veta om fler fall där vargarna är inblandade får vi se om det finns orsak att överväga licensjakt, säger Pesola till FNB.

Stefan Pellas, jaktchef på Viltcentralen i Kustösterbotten, uppmanar alla djurägare i Nykarlebytrakten att se över sina elstängsel och försäkra sig om att eltillförseln är på.

- Nu på hösten kan elstängslen vara nertryckta av till exempel hallonbuskar och sly vilket gör att elen går rakt ner i marken. Röj runt stängslen så får sig vargen en knäpp på näsan och lär sig att inte komma nära.