Sport besegrade SaiPa med 2–1 (0–0, 0–0, 1–1,1–0) efter förlängning inför 2432 på Kopparön i kväll.

Sport var snäppet vassare i första perioden och SaiPa var nära att näta i powerplay i andra. Men öppningsmålet lät vänta på sig tills tredje periodens andra halva.

Tommi Tikka vann en tekning i anfallszon, Markus Nenonen snappade upp pucken och hans backhand överlistade Frans Tuohimaa i SaiPas mål. 1–0 efter 50.40.

Med dryga två minuter kvar åkte Robin Salo ut på en riktigt billig tvåa för tripping. Sport höll undan i boxplay, men SaiPa fortsatte köra med målvakten Tuohimaa i båset och backen Lasse Lappalainen kvitterade med 50 sekunder kvar.

Sport fick ett fyra mot tre powerplay i förlängningen när Salo revs omkull med 2.58 kvar att spela. Tränaren Tomek Valtonen beställde time out. Strax efter kom nästa utvisning för SaiPa och Sport hade plötsligt 1.28 i spel fem mot tre.

Då klev Joni Tuulola fram och rev i väg ett vasst handledsskott som betydde seger.