På programmet står föreställningar och utställningar, dans- och musikverkstäder, installationer och performance, musik, mat och samvaro. Klä dig bekvämt med tanke på dansworkshoppar inomhus och ta gärna med en yogamatta och en kudde att sitta på.

Burning Art-festivalen pågår klockan 11–23 och avslutas med att deltagarna tillsammans bränner bort det gamla för att låta nya saker, fenomen och tankar växa fram.

Alla kan ta med sig ett verk eller en gammal idé – sådant som känns misslyckat, som blivit ogjort på grund av brist på inspiration och som hindrar en från att gå vidare.­ Bördorna placeras på en flotte och skickas ut på en sista resa för att brännas upp, i stil med vikinga­begravningar. Så skapas utrymme för nya idéer och verk.

Konstnärer och aktörer som deltar i Burning Art är bland andra Kyösti­ Linna, Patricia Rodas, Hilla Hautanen, Annika Wiklund-Engblom, ­Carina Sandqvist, Dragos Alexandrescu, Emil Wingren, Johanna Björkell, Jukka Rajala-Granstubb, Britt och Bilal Al-Busultan, Nina Högfors-Berglund, Kristiina Peltoniemi, Stefan Backas, Oscar Karlsson, Patrik Mikael, Tessi Backas, ­Alina Minerva,­ Jaana Koivisto, Katarina West, Ariela Atias, Carina Engblom och Taher Alizaki.

Festivalen har inspirerats av den amerikanska festivalen Burning Man, och är en årligen återkommande höstfestival för konst, kultur och mångfald.

Arrangörer är Spiritual Academy Österbotten, Kpanlogo Yede Ry och Konstverkstaden Malakta.