HC Kladno – klubben som Jagr alltid representerat då han spelat klubbhockey i Tjeckien och föreningen där han numera är delägare – har uttalat sig försiktigt om en eventuell säsongdebut. Både landets största dagstidning Mlada Fronta Dnes och ledande ishockeysajten hokej.cz skriver däremot om 45-åringens säsongdebut med orden "konungens återkomst" i rubriken.

Tabloidtidningen Blesk gick redan på tisdagen ut med en video där Jagr – som tränat med Kladno under flera veckors tid och även varit juniortränare under hösten – säger att han fortfarande vill spela i NHL, men inte till vilket pris som helst. Spekulationerna tog ny fart på onsdagen, då Pavel Patera i Kladnos tränarteam uttalade sig försiktigt positivt om Jagrs återkomst.

– "Jarda" är fortfarande en spelare som gör skillnad och därför är det inte jag som bestämmer när han gör comeback. Jag vet att han kan hjälpa oss i vilken situation som helst. Vi räknar med att använda honom i första kedjan och då vet vi ju vad vi får, säger Patera till Mlada Fronta Dnes.

Patera är ett år äldre än Jagr och var aktiv som spelare ännu våren 2015.

Jaromir Jagr är NHL-tvåa i alla tiders poängliga. Efter att ha spelat ihop med bland andra Aleksander Barkov i Florida förra säsongen är han uppe i 1 914 poäng på 1 711 matcher. Bara Wayne Gretzky har fler poäng. Jagr stod för 46 poäng på 82 matcher förra säsongen, men Florida missade slutspelet.

Kladno har tillhört de bästa lagen i näst högsta serien sedan degraderingen från tjeckiska ligan våren 2014. Laget har inlett bra även i år och om Jagr spelar på lördag kommer han med i säsongens åttonde match och möter ett annat topplag – HC Prerov.