Det spanska storlagets sex första besök på Westfalenstadion slutade med tre hemmasegrar och tre oavgjorda, men på tisdagskvällen vann Real med 3–1.

Gareth Bale öppnade målskyttet i 18:e minuten och spelade fram till Cristiano Ronaldos 2–0-mål. Dortmunds Pierre-Emerick Aubameyang reducerade till 2–1 – hans 13:e mål för säsongen – innan Ronaldo slog till igen i matchminut 79.

– Det är svårt att spela på denna arena så segern var viktig för oss. Vi hade stort bollinnehav och det var nyckeln till segern, sade Reals tränare Zinedine Zidane efter matchen.

– Dortmund var minst lika imponerande som de brukar, men vi kompenserade väl.

Statistiken tydde på en jämn match – båda lagen kom upp i 16 skott på mål. Båda tränarna tyckte att de borde ha gjort fler mål, men Dortmunds Peter Bosz var inte heller sen med att berömma segrarna.

– Vi anföll med elva spelare och försvarade med elva spelare. Men ofta var vi helt enkelt för sent ute mot ett lag som knappt gjorde några misstag. Vi måste försvara oss bättre. Vi satte ingen press på bollhållaren och då blir det svårt mot ett sånt lag, sade holländaren Bosz.

Dortmund borde ha fått en straff i början, då bollen träffade Sergio Ramos hand ovanför huvudet.

– Det var helt klart handboll i första halvlek, men vi förtjänade att förlora, sade Bosz.