NyhetsbildZoom
Sanni Grahn-Laasonen blir Finlands nya miljöminister. Foto: Lehtikuva

Sanni Grahn-Laasonen blir ny miljöminister

Karin Sundström -
Finlands nya miljöminister heter Sanni Grahn-Laasonen (Saml).

Det offentliggjorde statsminister Alexander Stubb (Saml) på en presskonferens på onsdagseftermiddagen.

Grahn-Laasonen som sitter sin första period i riksdagen, är också fullmäktigeledamot i hemstaden Forssa. Hon är tredje vice ordförande i Samlingspartiet. Innan hon valdes in i riksdagen, var hon Alexander Stubbs pressmedarbetare.

Hon är 31 år, politices magister och har arbetat som journalist. Hon har bland annat varit kvällstidningen Iltalehtis korrespondent i Stockholm. Hon har också bloggat på Iltalehtis webb. Grahn-Laasonen har en ettårig dotter.

- Hon är mycket samlingspartist och hon lär sig snabbt. Det är också viktigt att hon är från en annan generation än jag, säger Stubb.
- Jag är inte miljövaken på samma sätt som Grahn-Laasonen är, sade han.

Regeringen bestämde på tisdagen att Samlingspartiet tar över miljöministersposten efter Ville Niinistö sedan De gröna gått i opposition.

Kommentarer


Äldre kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan