NyhetsbildZoom
Malin Båtmästar har hittills haft butiken i Sundom, men i januari flyttar den till Vasaesplanaden 6. Planen är att öppna butiken i februari. Foto: Linus Lindholm

Malin flyttar till stan

Heidi Kojonen -
Malin Båtmästars butik Malin's foodie living flyttar till Vasa centrum nästa år.

Tidigare i år gav Malin Båtmästar ut kokboken "Malins nya mat". Samtidigt utvecklade hon konceptet för sin butik Malin's foodie living. Då var Sundom precis rätt ställe för verksamheten, men nu är det dags för nästa steg. I februari nästa år flyttar butiken till Vasa centrum.

– Jag gjorde en mellanlandning i Sundom medan jag skrev kokboken. När jag nu hittade en lämplig lokal i centrum slog jag till, säger hon.

Båtmästar ska dela lokal med företaget My kitchen som säljer kökstillbehör.

– Jag tror att vi kompletterar varandra på ett bra sätt. I framtiden kan det bli ett närmare samarbete, men vi har inte tänkt så långt ännu.

Med sortimentet i butiken vill Malin Båtmästar inspirera besökare till att baka och laga mat.

– Jag säljer bland annat specialvaror som är svåra att hitta i Vasa.

Båtmästar har själv lagt om sin kost och lämnat bort gluten. Därför har hon en hel del glutenfria varor i sortimentet.

– Jag säljer det som jag själv vill ha. Men det är ingen hälsokostaffär, som många kanske tror.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan