One Desires bandmedlem och producent Jimmy Westerlund är glatt överraskad av hur bandet tagits emot av publiken.

– Det var nästan så man gjorde en liten volt i soffan när man såg Spotifys virallista. I Sverige är vi enda hårdrocksbandet som är med på topp 50, säger bandmedlemmen Jimmy Westerlund.

One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg. Deras första singel "Hurt" utkom för ungefär två veckor sedan och har över hundra tusen visningar på Youtube.


Westerlund hoppas på en brytning inom musikvärlden, att folk ska tröttna på elektronisk musik och i stället vilja ha sång, gitarr och riktiga livespelningar.

– Vi gör musik som påminner om den musik som vi själva växte upp med på 80 talet, men vi har anpassat den till 2017, säger Westerlund.

Zoom

One Desire består av Jimmy Westerlund, André Linman, Ossi Sivula och Jonas Kuhlberg. Foto: One Desire


Deras debutalbum utkommer 24.3, men de tidningarna som redan fått lyssna igenom albumet har gett albumet goda recensioner. Man kan inte säga att bandet skulle ligga på latsidan i väntan på albumsläpp. Innan albumet utkommer kommer de att släppa fler singlar och musikvideon. Redan 15.2 är det dags för nästa singel och musikvideo, som är inspelad i bland annat Lappfjärds kyrka.

– Videon är som en Hollywoodfilm. Det är kanske det tuffaste jag gjort, säger Westerlund.


I april och maj kommer bandet att turnera runt om Europa. Bland annat kommer de uppträda i Tyskland, Italien, Storbritannien och Danmark. Det kan även bli aktuellt med en spelning på hemmaplan i Vasa i sommar.

– Vi vill släppa mycket och snabbt och ge en massa spelningar, säger Westerlund.

Han hoppas att deras musik ska göra intåg på radio som en fräsch ny vind inom rockvärlden.