Couscous är nationalrätt i flera Nordafrikanska länder. Couscous-grynen, som normalt tillverkas av durumvete, är en bra kolhydratskälla som håller dig mätt länge.

En couscoussallad fungerar både varm och kall, och är därför utmärkt att ta med som lunchlåda. Mättande, fräsch och smakrik. En couscoussallad går att variera i oändlighet utan att portionspriset stiger. Se vad du hittar i skåpen och släng i, till exempel bönor, kikärter eller majs. Du kan också byta ut grillosten mot halloumi, fetaost eller tofu.


Couscoussallad med grillost


4 personer

4 dl couscous
4 dl vatten
200 g grillost
½ gurka
1 normalstor rödlök
2 tomater
1 Zuccini
Saft av en halv citron
Färsk krydda t.ex. basilika, mynta, koriander eller persilja
Olivolja


1. Koka upp vattnet i en kastrull, ta bort kastrullen från plattan och lägg i couscousen. Ringla i lite olivolja. Låt couscousen svälla under lock.

2. Skär zuccinin och grillosten i mindre bitar och stek dem lätt.

3. Hacka rödlök, tomat, gurka i små bitar. Hacka kryddan.

4. Blanda ihop alla ingredienser i en stor bunke och pressa citron över.

5. Salta och peppra enligt smak.