Jag är i princip oslagbar, hörs det i luren när vi ringer upp Koivukangas för att förklara utmaningen.

- Jag har bara varit med om en liknande utmaning en gång tidigare, det var när jag jobbade på Jakobstads Tidning. Då vann jag, så i boxningstermer är jag obesegrad, säger Koivukangas.

Koivukangas förklarar att han under årens lopp lämnat in otaliga lappar för stryktipset. Någon storvinst har han aldrig kammat hem. I alla fall inte än.

- Det här är något jag gör av intresset för fotboll, det är inget man blir rik på. Hade jag tagit alla pengar och satt dem på lotto istället hade jag säkert haft större chans att vinna, säger Koivukangas

Koivukangas är osäker på när han började spela, men det kan vara upp emot 25 år sen.

- Jag minns att jag i alla fall tippat före de digitala spelmaskinerna kom till butikerna. Under gymnasietiden hade jag och mina kompisar en MSN-chat som vi använde för att bolla tips idéer.

Veckans tips
Lördagens stryktips består uteslutande av engelsk fotboll. Under helgen är det full omgång i Premier League och den näst högsta serien Championship. Koivukangas ställs mot VBL, flest rätt av 13 möjliga tar hem segern. Ett haravasystem, med sju halvgarderingar per tävlande. Systemet kostar 4 euro.

Koivukangas rad
Det här är en spännande matchdag, fler lag kan skrälla eftersom de kämpar mot nedflyttning och har mycket att spela för.

Veckans spik
Jag försöker alltid träffa in någon match som slutar oavgjort utan att använda garderingar. Det är där charmen med tippandet ligger och det ger bra utdelning om det slår in. Inför lördagens tipsrad har jag två spikade kryss.

Stoke - Crystal Palace luktar kryss på lång väg. Båda lagen är rädda för att tappa poäng och kommer inte att riskera mycket offensivt. Det finns till och med risk att matchen slutar 0-0.

Mina egna favoriter Aston Villa möter Ipswich och där lägger jag en till säker spik. Aston Villa är helt enkelt inte kapabla att vinna. I år har de har spelat mer oavgjort än vad de vunnit och förlorat. Jag har alltid med kryss som ett alternativ när jag tippar på Aston Villas matcher och nu på lördag kommer de säkert att kryssa.

Veckans skräll
Jag har med seger för Queens Park Rangers som ett alternativ i den drabbningen, trots att Huddersfield är favorit. Jag bränner gärna en gardering på en skräll istället för att gardera en match med två troliga utgångar. Och med kring 25 procent spelat på QPR kan det ge bra utdelning.

Vad tror då Koivukangas om helgens stormatch, Liverpool - Tottenham?
Ett glödhett Tottenham möter ett ensligt LiverpooI. I det mötet har jag har spikat Tottenham. Spurs har spelat mot svårspelade lag på sista tiden.  Defensiva Chelsea, West Bromwich och Aston Villa i kuppen har stått för segt motstånd. Tottenham har ändå vunnit dem alla. Liverpool är i sin tur är svaga just nu, de känner verkligen press. Tottenham är riktigt giftiga i sina omställningar, och det kommer ge utdelning mot ett spelglatt Liverpool som öppnar mycket bakåt.

Själv, kommer Koivukangas inte att hinna se särskilt mycket fotboll under lördagen, barnkalasen avlöser varandra. Han ser förstås fram emot cupmötet VPS – Jaro. Trots att han inte hinner se mötet på plats, tänker han hålla sig uppdaterad.

- Helgens viktigaste match är absolut VPS – Jaro. Sena matchen i Premier League, Liverpool – Spurs ska jag också se. Den krockar ju med Melodifestivalen men jag får jobba runt det med två skärmar

Vasabladets rad
Roy Mäki-Fränti och Marcus Landgärds står för tankearbetet bakom Vasabladets rad. Mäki-Fräntis största sportsliga bedrift är 13 rätt i stryktipsraden som lämnades in kring jul i fjol. Landgärds har ett förflutet som spelare i Finlands division 2 och 3.  Han träffar ofta 10 till 11 rätt, men väntar fortfarande på sin första storvinst. 

Veckans spik
Sunderland med Jermaine Defoe i spetsen vinner mot ett formsvagt Southampton. Med en seger mot Southampton jobbar Sunderland dessutom upp sig ovanför nedflyttningsstrecket, så de är verkligen motiverade att vinna.

Veckan skräll
Koivukangas spikar två kryss och vi vill inte vara sämre. Veckans spik blir mötet mellan Manchester United och Watford. Vi förutspår en händelsefattig match som slutar oavgjort.



Zoom

Vasabladets stryktipsrad Foto: VBL