- Jag har fått nya vänner bland mina studiekamrater. Det är lätt att lära känna dem, säger Daniela Söderback som studerar pedagogik vid Åbo Akademi.

- Det är svårt att undvika att få nya bekantskaper eftersom man jobbar så mycket tillsammans med andra ämneslärarstuderande, säger Oskar Lindblom som studerar filosofi och pedagogik.

Söderback och Lindblom flyttade till Vasa för att studera till ämneslärare i början av året. Vändagen är inget de kommer lägga extra stor vikt vid.

- På vändagen ska jag studera och gå till frisören. Det har aldrig varit en speciell dag, säger Söderback. 

- Jag kanske ska ge blommor åt min sambo, sådär skämtsamt. Ribban för att ge någon blommor andra dagar på året är ganska hög, men på vändagen kan man göra det utan att det betyder så mycket. Det är mest en kul grej, säger Lindblom.

Lindblom berättar att han inte har så mycket kontakt med sina vänner nere i Åbo, även om han gärna skulle ha det. 

- Jag ska kanske skriva något på Facebook till mina vänner i Åbo på vändagen. Jag skriver nästan aldrig där så det är en riktigt speciell sak.

De bägge studerande tycker att vändagen är en kommersiell högtidsdag.

- Det känns lite som en "Hallmark holiday", med allt konsumerande. Men det känns också väldigt cyniskt att tycka så. Det är en dag som betyder väldigt olika saker för olika personer, säger Söderback.

- Tidigare var jag militant emot vändagen. Det handlar bara om pengar, kapitalism och att sälja skräp. Idag tar jag inte dagen så seriöst, säger Lindblom.

Avslutningsvis önskar Söderback och Lindblom ändå alla en glad vändag.