Det är livligt i foajén i Academill. Runt borden trängs studerande för att köpa halarmärken, bli medlemmar i föreningar och plocka åt sig godis. Specialföreningsmässan är ett tillfälle där föreningar kan visa upp sig vid Åbo Akademi. I år var tolv föreningar på plats, bland annat rockföreningen RÅAV, Wasaspexet och Studentmissionen.

- Halarmärken är viktiga. De ger synlighet åt föreningen och många vill smycka ut sin halare. Speciellt våra egna medlemmar vill sätta dem på en synlig plats, säger RÅAV:s styrelse.

För RÅAV är mässan en möjlighet att värva nya medlemmar och göra reklam för kommande evenemang. I vår ordnar de både en studentfest och Rock of Ages, en 80-tals fest på Oliver's Inn inkommande fredag.

Enligt Richard Printz som är informations-, motions- och specialföreningsansvarig i studentkårens styrelse ordnar studentföreningarna också andra aktiviteter än fester.

- Bland annat ordnade FSLF, Finlands Svenska Lärarstuderandes Förening, en vändagsfrukost i tisdags.

Specialföreningsmässan är en tradition som ordnas två gånger varje år. Speciellt på hösten är det många nya studerande som blir medlemmar i någon av föreningarna.

- Jag är första årets studerande och jag gick med i RÅAV på hösten, säger Hajat Husain, medlemsansvarig i RÅAV.  

- Det är ett roligt evenemang som är väldigt omtyckt, säger Richard Printz.