Efter beskedet att misstankarna mot den anhållne 39-åringen blivit starkare har polisen blivit mer förtegen om utredningen.

Polisen gjorde minst två tillslag under lördagen där vittnen kunde se att flera personer fördes i väg. Om de hade koppling till fredagens terrordåd vill polisen inte uttala sig om.

– Vi kommer i nuläget inte att kommunicera om de har kopplingar till det misstänkta terrordådet, säger talespersonen Towe Hägg till nyhetsbyrån TT på söndagen och tillägger att ingen person har gripits.

Fokus på förundersökningen

Att polisen är förtegen beror med största sannolikhet på att fokus ligger på förundersökningen. Flera förhör ska hållas, den anhållne 39-åringens rörelser under fredagen ska kartläggas liksom hans kontakter med andra. Det finns uppgifter om att datorer togs i beslag under ett av lördagens tillslag.

– Mitt fokus de närmsta dygnen är att se om bevisningen ytterligare går att stärka inför en eventuell framtida häktningsförhandling, förklarade vice chefsåklagare Hans Ihrman vid lördagens presskonferens.

Senast klockan 12 på tisdag svensk tid måste åklagaren fatta beslut om den anhållne ska häktas.

Avspärrningarna runt Drottninggatan hävdes på lördagskvällen och det är upp till butiksägarna på shoppinggatan att bestämma om de ska hålla öppet på söndagen. Åhléns ledning meddelade på lördagen att man med start på söndagen ska rea ut rökskadade varor, vilket ledde till en del ilskna reaktioner på sociala medier.