Folk stannar till vid blomsterväggen utanför Åhléns och fotograferar eller lägger ner blommor. Många turister som är på besök stannar till, och nya blommor, flaggor och små skrivna meddelanden tillkommer.

Gull Brundin och Alexandra Svanberg Persson, besökare från Kungälv, har tagit sig hit för att se med egna ögon innan de åker hem.

– Man tror inte att det är sant. Det känns ändå så främmande. Fastän vi står här nu och ser det och har sett på tv, säger Gull Brundin.

– Man har tyckt att det varit tryggt i Sverige, tillägger hon.

Många stannar även till på Sergels torg där blommorna nu täcker halva trappan. Stockholms beslutade att flytta blomhavet från väggen vid Åhléns till Sergelstrappan och ständigt kommer fler skottkärror med blommor.

Det är förvånansvärt tyst. Folk är dämpade, rör sig försiktigt och tyst och talar med låga röster. Som om de inte vill störa.

Lotta och Björn Wandrell är på morgonpromenad och har just lagt ned rosor vid blomsterväggen som nu ska flyttas.

– Vi har gått hela Drottninggatan ned och lagt ner blommor på vägen, berättar de.

– Man vill visa respekt för de som drabbats och vi vill känna att det är vår stad. Det här är vår hembygd, vi är uppväxta här och vi vill visa att vi ska ha ett annat minne. Det får inte bara bli ett minne av sorg att vara här.