Diskussionen på Helsingin Sanomats webb innehåller 51 kommentarer. Merparten av dem reagerar med avsky på dådet.

– Hemskt, människan är verkligen jordens enda skadedjur, eftersom vi hittar på liknande upptåg, skriver signaturen "Viherpiiperrys".

– Det här är ännu ett exempel på vad som händer om man inte får psykiatrisk vård eller smiter från densamma, skriver "Sturm Pudel".

– Fullkomligt smaklöst! Men jag förstår verkligen inte varför skarven är fridlyst. I skärgårdshavet finns de här flygande råttorna i sådana mängder att de förstör alla öar och skär. Skarven hör inte till Finlands natur - borde den föras till en lista över djur som ska utrotas, skriver "Jausa".

"Pikkukaupunkilainen" tar skarven i försvar.

– Väldigt lågt beteende! Dessutom är skarven ingen invasiv art. Den dök upp i Östersjön efter förra istiden. Den jagades tills den dog ut för cirka hundra år sedan men nu kommer den tillbaka. Skarven har fått dåligt rykte och är tydligen lätt att hata.

– Inte fanns det väl 1011 skarvkolonier i Närpes i fjol? Vilken sjuk gärning! Det här skadar verkligen kommunens anseende. Nu får många säkert den här bilden i huvudet när de hör talas om Närpes, skriver "Maggy".

– Skyddad eller inte, så där får man verkligen inte göra. Verkligt lågt gjort. Jag förstår inte vad som rör sig i folks huvuden, skriver "kaukana".

"Anti SAK" försvarade å andra sidan dådet.

– Havets mårdhund! Den hör inte hemma i vår natur. Varken myndigheter eller djurskyddsfolk har några argument som stöder artens skyddade status.

Fem personer kommenterar artikeln på MTV:s webbplats.

– Människor med sjuka eller hatiska sinnen skadar naturen och djuren. Sjukt. Jorden hör djuren till lika mycket som människan. Människan är verkligen jordens mest sadistiska mördare som bara dödar allt, skriver Tuulikki Salonen.