Årets "Idol" får två programledare. Gina Dirawi har fått frågan tidigare, men det är först nu hon väljer att tacka ja. Hon ska leda fredagsfinalerna tillsammans med nuvarande programledaren Pär Lernström.

– Det är svårare än någonsin att slå igenom och göra ett avtryck, trots att alla egentligen kan bli kända. Att följa unga människor i den processen känns väldigt intressant, säger hon på en pressträff.

Nu hoppas hon att duon ska göra ett bra jobb tillsammans.

– Jag ser fram emot att jobba med Pär som verkar vara en väldigt sympatisk och okomplicerad person, och det ska bli väldigt intressant att möta idolerna.

Dirawi har tidigare varit knuten till SVT där hon bland annat lett tv-kolossen Melodifestivalen vid tre tillfällen. Hon har även varit SVT:s julvärd och lett "Musikhjälpen".

Dirawi har även släppt flera egna singlar varav den senaste, "Hurt you so bad", släpptes i vintras. Dessutom sökte hon själv till "Idol" 2009 och gick vidare till slutaudition där det tog stopp.

Pär Lernström har varit ensam programledare för "Idol" sedan 2011.

– Gina är tvivelsutan en av våra absolut bästa programledare, så att jobba med henne kommer att bli superroligt. Jag är bara orolig för hur jag själv kommer att framstå.