Drive in-bion på torget i Vasa blev en succé i fjol med över 3000 besökare. Även i år har evenemanget lockat många Vasabor.

– Vi tog en ekonomisk risk, för det är ingen billig grej, men samtidigt tycker vi att det är roligt att kunna erbjuda något för var och en. Allt ska inte behöva kosta, säger Max Jansson, vd för Visit Vasa.

Nu vill man fortsätta utveckla konceptet. I samarbete med Viasat Finland kommer man att sända tre Premier League-matcher i fotboll på torget den 9 september.

– Viasat har gjort stora investeringar i fotbolls- och ishockeyrättigheter. Det är ju också de sporterna som ligger närmast Vasaborna. Att ta toppfotbollsmatcher till Vasabornas vardagsrum känns logiskt, säger Mathias Norrback, vd på Viasat Finland och själv Vasabo.

Klockan 14.25 på dagen visas matchen mellan Manchester City och Liverpool. Den refereras av Ville Kuusinen. Klockan 17.00 möts Everton och Tottenham. Matchen refereras av Mikko Innanen.

Den sista matchen, som refereras av Ville Kuusinen, visas klockan 19.30. Då blir det Stoke mot Manchester United.

På ena sidan av torget kommer det att finnas en läktare. På andra sidan kan man köra in bilen och följa matcherna via radion. Det blir också korv- och kaffeservering.

Det är första gången Viasat Finland visar Premier League-matcher utomhus på storbildsskärm. Mathias Norrback tror att det blir lyckat.

– Med tre supermatcher, superbra kommentatorer och studiovärdar blir det garanterat en underhållande kväll.

Norrback utesluter inte att evenemanget får en fortsättning.