I fjol blev premiären för drive-in-bion på torget i Vasa en succé med närmare 3000 biobesökare. Även årets filmvisningar har fyllt torget.

– Det gick nog jättebra, vi är mycket nöjda med årets drive-in-bio. Tack vare våra samarbetspartners kunde vi ordna bion i år igen, säger Magnus Söderström på Visit Vasa.

Drive-in-bio avslutades förra veckan med den sena visningen av "Hundraettåringen som smet från notan och försvann". Då stod 88 fordon parkerade på torget, inklusive en långtradare.

– Det var nog ett rekord i antalet fordon.


När Söderström snabbt blickar över årets publiksiffror konstaterar han att drive-in-bion totalt har lockat drygt 700 fordon.

Det stora intresset för att flytta filmkvällen från hemmasoffan till torget tror Söderström delvis beror på evenemangets ålder.

– I fjol var det första gången och konceptet var kanske väldigt nytt för många. I år har kanske många hört andras erfarenheter och velat testa på. Framför allt är det många barnfamiljer, både i fjol och i år, som besökt drive-in-bion.

Blir det en fortsättning av konceptet nästa år?

– Absolut så hoppas vi det. Vi har fått massvis med positiv respons även i år så det är roligt att människor uppskattar drive-in-bion.