USA:s president Donald Trump reser till Florida på torsdag för att få en överblick av förstörelsen efter Irma. Bland annat ska han kartlägga hur mycket federal hjälp delstaten behöver. Presidentens fru Melania Trump deltar i resan.

Florida Keys värst drabbat i USA

Irma orsakade sist och slutligen mindre förödelse i USA än man befarat, men den kraftiga stormen förstörde bland annat bostadsområden med husvagnar, orsakade översvämningar och rev med sig segelbåtar.

– Vi har inte mycket kvar, sade 55-åriga servitrisen Patty Purdo som inspekterade skadorna på sitt hem i ett husvagnsområde på ön Islamorada utanför Florida.

Amerikanska katastrofmyndigheten Fema uppger att Irma framför allt orsakade skador på ögruppen Florida Keys utanför Florida. Fema-chefen Brock Long säger att stormen förstörde eller skadade ungefär 90 procent av alla hem på Florida Keys. Irma drog in över ögruppen som en orkan av kategori fyra, den näst högsta klassen, i helgen.

Akut hjälpbehov på karibiska öar

På de karibiska öarna är omkring 17.000 människor i akut behov av nödboende efter Irma. Många hotell och hälsocentraler har dessutom förstörts framför allt på de östligaste öarna i Karibiska havet, sade Världshälsoorganisationen WHO på tisdagen.

WHO uppger också att det behövs hälsovårdspersonal på öarna för att avlasta lokala anställda som jobbat dygnet runt sedan stormen slog till.