Möjligheterna till simmöjligheter är två i Smedsby: en simhall i samarbete med Vallonia eller en utomhuspool i Smedsby, den slutsatsen drog den tjänstemannagrupp som utrett simmöjligheterna i Smedsby. Vallonia har en outnyttjad byggrätt på sin tomt i Smedsby och har erbjudit sig att bygga en simhall i samarbete med kommunen. Tjänstemannagruppen ansåg att simhallen var det bästa alternativet. På onsdag kväll diskuterades utredningen på utvecklingssektionens möte. Enligt beslutsförslaget skulle simhallen byggas av Vallonia.

– Sektionen var också mest intresserad av en simhall i samarbete med Vallonia. Men utvecklingssektionen vill därför att kommunen utreder om det finns andra än Vallonia som skulle vara intresserad av att samarbeta kring en simhall säger utvecklingsdirektören Mikael Alaviitala.

I sektionen ansåg man också att simbassängen som planerats kunde göras lite större.

Nästa steg i processen är nu att ta tjänstemännen från utvecklingssektionen tar kontakt med företag som planerar att bygga i Smedsby för att höra om de skulle vara intresserade av ett samarbete och i så fall på vilka villkor de kunde tänka sig vara med.