Bolagets vd Yrjö Närhinen säger att det behövs privata aktörer i stil med Terveystalo för att målsättningarna med social- och hälsovårdsreformen ska kunna uppnås.

Terveystalo har ungefär 180 läkarstationer och andra verksamhetsställen i de tjugo största städerna i Finland. För mindre än ett år sedan utvidgade bolaget sin verksamhet i huvudstadsregionen genom att köpa upp Diacor. Fusionen verkställdes i juni.

Bolaget hade 4 445 anställda i slutet av juni och 4 440 privata yrkesutövare erbjöd sina tjänster via Terveystalo.


12 procent av Finlands läkarbesök

Cirka en miljon enskilda kunder använde bolagets tjänster i fjol. Bolaget erbjöd då 2,7 miljoner läkarbesök, vilket motsvarar tolv procent av alla läkarbesök i Finland. Bland annat personer som använde sig av arbetshälsovårdstjänster, privatkunder och kunder från den offentliga sektorn var kunder hos Terveystalo i fjol.

Arbetspensionsförsäkringsbolagen Varma och Elo och investeringsbolagen Hartwall Capital och Rettig Group har förbundit sig till Terveystalo som ankarinvesterare. Deras andel av aktiestocken blir sammanlagt 36 procent.


Omsättningen väntas öka

Terveystalos omsättning ökade under årets första halva med 22 procent och var 344 miljoner euro. Uppsvinget orsakades främst av att bolaget köpte upp Lääkäritalo i Björneborg och Diacor.

I fjol var Terveystalos omsättning cirka 710 miljoner euro. Bolagets mål är att omsättningen ska växa med 6–8 procent. Rörelsevinsten ska vara 12–13 procent av omsättningen. Bolagets aktieutdelning väntas bli minst 30 procent av redovisningsperiodens vinst.