Lördagen den 28 oktober går britten Anthony Joshua titelmatch i Cardiff mot utmanaren Kubrat Pulev från Bulgarien.

Som ett steg i förberedelserna sparrar den hittills obesegrade Joshua mot Robert Helenius.

– Vi flög till London förra helgen och kommer hem igen på lördag. Det har varit full fart hela veckan. Robert och Anthony går åtta ronder varje dag, säger Robert Helenius tränare Johan Lindström, som också finns på plats i Sheffield.

Helenius har tidigare tränat med tungviktsprofiler som Vladimir Klytjko och Tyson Fury, men aldrig med Joshua.

– Han är nog den bästa jag sparrat mot. Det går inte att komma mycket högre än vad han har gjort, säger Helenius.

Vad är det som gör Joshua så bra?

– Han är väldigt stark, stabil och också rörlig, säger Helenius, som menar att Joshua är en tämligen komplett boxare.

Vad väntar härnäst för din del?

– Just nu fokuserar jag bara på att ge Joshua bra motstånd. Det är därför jag är i Sheffield. Men så klart försöker jag hela tiden förbättra min fysik och min boxning. Jag vill bli så bra som möjligt och, som alla vet, är mitt mål att en dag också bli världsmästare.

Med det sagt hoppas Helenius en dag kunna möta Anthony Joshua på riktigt.

– För tillfället finns det inte en chans att jag skulle få gå en match mot honom, men kanske i framtiden. Ska man bli bäst i världen måste man slå alla motståndare som står i ens väg.

Senast Robert Helenius gick en proffsmatch var i juni då han slog britten Ian Lewinson under en gala i Tallinn. När, var och mot vem Helenius går nästa match återstår att se, menar tränaren Lindström.

– Det där vet Markus (Sundman, Helenius manager) mera om, men i dagsläget har vi inte någon ny match inplanerad, säger Lindström.

Managern Sundman konstaterar för såväl Svenska Yle som Ilta-Sanomat att Helenius kan bli aktuell för samma gala där Joshua sätter sina mästarbälten på spel. Jamaicafödda britten Dillian Whyte är i så fall en möjlig motståndare.

– Det har inte varit några egentliga förhandlingar, men saken har diskuterats, säger Sundman till Ilta-Sanomat.

Det finns också planer på en match mot svensken Adrian Granat i Helsingfors.

– Jag säger som så att vi har en massa andra planer. Vi förhandlar åt olika håll och då vi är nöjda går vi ut med det. Jag hoppas att det ska bli klart så fort som möjligt, kanske nästa vecka, säger Sundman till Yle Sporten.

Helenius har gått 26 proffsmatcher och vunnit 25 av dem. Den första, och hittills enda, förlusten kom mot fransmannen Johann Duhaupas i april 2016.

På lördag kväll boxas Duhaupas i Vasa. Ryssen Jevgenij Orlov står för motståndet.