Bland budgivarna finns tyska Lufthansa och det österrikiska lågprisbolaget Lauda Air, som ägs av formel 1-legenden Niki Lauda.

Bolagets ledning väntas fatta beslut om buden senast den 25 september. Försäljningsprocessen kompliceras dessutom av en pilotprotest den här veckan, då de massjukskrev sig. Bolaget tvingades ställa in cirka 300 flyg under två dagar på grund av protesten.

Air Berlin har cirka 8 500 anställda och äger 140 flygplan. Dessutom äger det värdefulla start- och landningstider på tyska flygplatser.

Inte till en köpare

I fjol hade Air Berlin 36 miljoner passagerare, men bolaget har lidit av ekonomiska problem länge. Under de två senaste åren har det gjort förluster på 1,2 miljarder euro och i augusti drog den största ägaren Etihad Airways bort sitt stöd.

Tysklands ekonomiminister Brigitte Zypries har meddelat att Air Berlins egendom av konkurrensskäl inte kan säljas till bara en ägare. Konkurrenter har anklagat Lufthansa, som är intresserat av delar av Air Berlin, för att försöka få monopol på den tyska flygtrafiken. (FNB–AFP)