Det är hela samarbetsgruppen, totalt 47 personer, från olika föreningar och organ som träffas för att behandla den plan som det redan nu finns ett utkast för.

– Vi hoppas på en bra diskussion. Sedan tar vi ställning till beredningen och eventuella förändringar för att kunna godkänna och färdigställa planen. Det finns säkert rent tekniska saker som behöver ändras, säger Vincent Westberg, ordförande för samarbetsgruppen.

I den regionala skarvarbetsgruppen sitter bland annat representanter för Fiskarförbundet och Skärgårdsföreningen, men även representanter för miljö- och naturorganisationer som Bird Life och Natur och Miljö. I planen som skarvgruppen tagit fram ingår just nu fem huvudsakliga punkter. Den redogör för det aktuella skarvbeståndet och de skador som skarven orsakar. Planen redogör vidare för de förutsättningar för undantagstillstånd som skulle kunna begränsa populationen, och förslag på olika godtagbara metoder för kontroll av stammen.

– Planen innehåller också exempel på konkreta åtgärder. Vi går närmare in på det här då planen är godkänd, men vi informerar mera om en vecka eller två, säger Westberg.