Matchfakta

• Fotboll Landskamp, damer:
  • Portugal – Finland 1–1 (1–1)
  • 6 min Jenny Danielsson 0–1, 30 min Laura Luis str. 1–1.

Kvällens match i Oliveira de Azeméis slutade 1–1 – precis som landskampen i lördags.

Anfallaren Jenny Danielsson öppnade målskyttet redan i den sjätte minuten. Anfallskollegan Adelina Engman stod för förarbetet.

Anfallaren Laura Luis var nära att kvittera med ett stenhårt skott i 18:e minuten, men hon träffade ribban. I stället kom kvitteringen drygt tio minuter senare när Luis satte en straff.

Trots flera lägen i andra halvlek lyckades ingetdera laget göra fler mål.

Närmast var kanske mittfältaren Julia Tunturi. I 65:e minuten fick hon ett fint läge på anfallaren Juliette Kemppis låga passning, men styrde bollen förbi främre stolpen. Inte heller en frispark 25 meter från Portugals mål gav utdelning – backen Tuija Hyyrynens skott gick över målet.

Offensiva mittfältaren Ria Öling från Vasa blev inbytt inför andra halvlek.

Landskamperna mot Portugal var de första under ledning av nya förbundskaptenen Anna Signeul. Matcherna och lägret var förberedelser inför VM-kvalet, som för Finlands del börjar den 22 oktober med hemmamatch mot Serbien.