Sport föll med 5–4 (2–3, 0–1, 2–0, 1–0) efter förlängning borta mot Tappara i kväll.

Tappara inledde bra och tvingade Sport till utvisningar. Medan Mikko Laine satt av en tvåa för interference förde också yttern Teemu Nurmi upp hemmalaget i ledningen med ett hårt skott efter 10.06.

Men repliken kom redan 53 sekunder efter det då Olavi Vauhkonen avlossade ett rappt skott från höger och Tony Sund spädde på med sitt första ligamål fyra minuter efter kvitteringen.

Tapparas Aleksi Salonen var näste back att näta, men Joel Kiviranta såg till att det stod 2–3 i första pausen.

Sport gjorde det riktigt bra i andra perioden och Markus Nenonens 2–4, med ett rappt skott från höger efter 34.19, var välförtjänt.

Slovakiska yttern Tomas Záborský reducerade till 3–4 i powerplay efter 53.12.

Med dryga två minuter kvar åkta Filip Riska ut för att ha blockerat pucken med handen i egen zon – han tog ner pucken och kastade den bakom ryggen på sig själv.

Tappara tog ut tjeckiska målvakten Dominik Hrachovina och malde på i spel sex mot fyra, och backen Mikko Lehtonen pangade in kvitteringen med 40 sekunder kvar.

I förlängningen avgjorde sedan Tapparas lagkapten Jukka Peltola med en styrning från närhåll.