Ligasjuan VPS gästar tian PS Kemi i dag och truppen fortsätter att vara tunn.

Joonas Vahtera blev utbytt redan i 39:e minuten i 1–3-förlustmatchen mot KuPS förra helgen och han finns inte med i dagens matchtrupp i Kemi. Ytterbacken Jesper Engström saknas också, och mittbacken Timi Lahti är dessutom fortfarande ur spel, men Veli Lampi tar plats i backlinjen igen.

Aatu Laatikainen fick ett par minuter i slutet av matchen mot KuPS och gör nu sin första starts sedan 0–0-matchen hemma mot IFK Mariehamn den 2 juli.

Återstår att se om VPS ställer upp med en trebackslinje eller en fyrbackslinje. Men i och med att Engström saknas och Markus Jürgenson startar på bänken verkar det bli det senare alternativet.

Preliminär startelva: Marko Meerits – Jonas Levänen, Mikko Viitikko, Ville Koskimaa, Veli Lampi – Aatu Laatikainen – Juha Hakola, Jerry Voutilainen, Juho Lähde, Kim Böling – André Clennon.

På bänken: Samu Volotinen (mv), Markus Jürgenson, Ebrima Sohna, Sebastian Strandvall, Steven Morrissey.

Avspark klockan 15 i Kemi.


VPS har förberett sig för matchen genom att träna på naturgräs på Karlsplan under veckan.

– Vi har även gjort andra saker än spelat fotboll i början av veckan, och efter det har vi gått igenom taktiska saker. Det har varit fint att träna på Karlsplans gräsmatta. Känslan i laget är att vi tillsammans ska fixa de saker som inte fungerat, säger tränaren Petri Vuorinen till VPS webbplats.

Han poängterar att den mentala biten är viktig i arbetet med att få slut på sviten utan segrar.

– Vi har befunnit oss i fritt fall och det är svårt att vända trenden när det är många olika saker som påverkar hela tiden. Vi har tappat ledningen i flera matcher och laget behöver lyckade prestationer nu.

– Med tanke på avslutningen på säsongen är det viktigaste att vi håller ihop och fungerar som en enhet. Vi kommer att komma igen och vi kommer att gå starkare ur det här.