VPS tog ledningen i 27:e minuten i eftermiddagens match.

Juha Hakola spelades igenom och revs ner av Lassi Nurmos. Mittbacken blev utvisad och Jonas Levänen placerade in frisparken som följde i bortre hörnet.

Men än en gång tappade VPS en ledning, och det skedde redan i första halvlek. Ville Koskimaa tappade bollen på egen planhalva i 36:e minuten, Kemi vände spelet och estniska mittfältaren Sergei Mosnikov placerade in 1–1 vid främre stolpen.

VPS bytte in Sebastian Strandvall och Steven Morrissey i andra halvlek och jagade på. Men det blev en elfte match utan seger.

VPS laguppställning: Marko Meerits – Mikko Viitikko (v), Ville Koskimaa (46 min, Sebastian Strandvall), Veli Lampi – Jonas Levänen, Aatu Laatikainen, Jerry Voutilainen (v), Juho Lähde – Juha Hakola, André Clennon, Kim Böling (57 min, Steven Morrissey).