Kristinestad

Bil på taket efter vattenplaning

KRISTINESTAD En bil körde av Lappfjärdsvägen natten till söndag. UPPDATERAD.

Två till sjukhus efter avkörning

KRISTINESTAD 19-åring misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyhetsbild

Ingen markbrand i Kristinestad

UPPDATERAD Vid 20-tiden i lördags fick räddningsverket ett alarm om en mellanstor markbrand som brutit ut nära Björneborgsvägen i Kristinestad. Det visade sig inte vara någon fara.

Nyhetsbild

20-åring slog sönder bilar med yxa

UPPDATERAD På tisdagsförmiddagen grep polisen en man som misstänks ha söndrat fyra personbilar vid mottagningscentralen i Kristinestad.

Nyhetsbild

Vaktmästaren låste skolans dörrar

KRISTINESTAD Dörrarna till Kristinestads svenska gymnasium och högstadium låstes i väntan på gripande. Mannen misstänks för olaga hot och vandalisering.

Brand i flistransportör i Kristinestad

KRISTINESTAD En brand i en flistransportör uppstod vid en privat växthusanläggning på Dagsmarkvägen i Kristinestad på tisdagmorgonen. Elden släcktes innan den hann sprida sig i anläggningen och inga personer skadades.

Inbrott i Ömossabaren

ÖMOSSA. Några tior från växelkassan fick tjuvarna med sig vid ett inbrott vid Ömossabaren natten till tisdagen. Inbrottet skedde tjugo minuter över två på natten.

Nyhetsbild

De vill se potatisen växa igen

KRISTINESTAD Potatisens rykte har med årens lopp försämrats. Den börjar glömmas bort, säger Theresa Gull, projektledare för Potatiskompetenscenter.

Nyhetsbild

Får på rymmen i Sideby

SIDEBY Lördagens åskväder skrämde i väg två små lamm och en tacka i Sideby. Kilens Hembygdsgård som äger fåren ber trafikanter att vara försiktiga på vägarna i området eftersom djuren kan korsa vägar.

Nyhetsbild

Viktig seger för Sporting

FOTBOLL. Både Sporting och Esse IK skapade ett tiotal klara målchanser var men till slut var det Sporting som var bättre på målskyttet.

Nyhetsbild

Mannen som inte känner ordet ”omöjligt”

REPORTAGE Långt ute i skogen i södra Kristinestad, förbi byn Uttermossa med omkring 40 invånare, ryms en obegränsad mängd idéer. De flesta blir verklighet.

Bilist blåste 1,24 promille

KRISTINESTAD En man född 1955 misstänks för grovt rattfylleri efter att ha stoppats av en polispatrull på riksväg 8 i Kristinestad på tisdagen strax efter klockan 10.

Nyhetsbild

Rekordmarknad med 70.000 besökare

Sommarmarknaden i Kristinestad blev en succé där arrangören uppskattar besökarantalet till nästan 70.000. Nästa sommar planeras för tivoli och parkeringsplatser i inre hamnen.

Nyhetsbild

Vill se en stad med förutseende och tillväxt

KRISTINESTAD Trots en ekonomiskt stabil situation borde Kristinestad satsa på företagen och på att göra staden så attraktiv som möjligt, säger fullmäktigeordförande Patrick Ragnäs.

Nyhetsbild

Rallyintresset ledde till en framgångsrik karriär

KRISTINESTAD Polletten faller bara ner när jag kommer på en lösning, säger Johan Rosenlund. Han är Kristinestadsbon som flyttade till Sverige och blev en uppfinnarlegend.

Nyhetsbild

Sommarmarknaden i Kstad i full gång

KRISTINESTAD I dag kickade den traditionella sommarmarknaden i Kristinestad i gång. I dagarna tre står försäljarna på plats och folket likaså.

Nyhetsbild

Bilist blåste 2,64 promille

KRISTINESTAD Bilist kolliderade med en annan personbil i Kristinestad, flydde från platsen men stoppades senare av polisen.

Nyhetsbild

Båtförare fick sjukdomsattack i Kristinestad

UPPDATERAD Räddningsverket ryckte ut strax innan klockan 11 på tisdag förmiddag när en båtförare fick en sjukdomsattack utanför strandlinjen i Sideby.

Nyhetsbild

Bil och traktor krockade i Kristinestad

KRISTINESTAD En personbil körde ut rakt framför en traktor i Kristinestad strax före klockan 18 på onsdagskvällen. Ingen skadades i krocken.

250 meter höga vindkraftverk får byggas i Kristinestad

KRISTINESTAD Bolaget CPC Finland får bygga vindkraftverk med en totalhöjd på 250 meter i Kristinestad. Stadsstyrelsen har godkänt den nya maximala höjden efter att tekniska nämnden nästan enhälligt sagt nej.

Nyhetsbild

Trafikolycka drabbade trädgård

KRISTINESTAD Tre bilar krockade mitt inne i Kristinestads centrum på torsdagen. En av bilarna stannade i en trädgård.

Fotografen Esa Ylijääskö får Carina Appels pris

KRISTINESTAD Priset ur Carina Appels minnesfond går i år till fotografen Esa Ylijääskö. Priset på 3.000 euro överräcks den 25 juni 2017 på hembygdsmuseet Kilen i Sideby, Kristinestad.

Nyhetsbild

Två bilar kolliderade

KRISTINESTAD En bilolycka inträffade i Kristinestad på onsdagen. Larmet kom tio före fyra på eftermiddagen.

Hjortkollision i Kristinestad

TJÖCK En krock mellan en personbil och en vitsvanshjort inträffade på riksåttan i Tjöck tidigt på måndagsmorgonen.

Nyhetsbild

Nya nämnder fick medlemmar i Kstad

KRISTINESTAD Det är nya nämnder med nya namn som gäller i Kristinestad. Medlemmar utsågs på måndagskvällen.

Nyhetsbild

Tidning hyllar trähusstaden Kristinestad

KRISTINESTAD Helsingin Sanomat uppmärksammar trähusstaden och tillika Finlands enda Cittaslow-stad Kristinestad i ett stort resereportage i lördagens tidning.

Nyhetsbild

Stor markbrand i Storå

BLÅLJUS 10 hekter mark brann i Storå. Hårda vindar försvårade släckningsarbetet.

Nyhetsbild

Sporting gjorde halvdussin mål

FOTBOLL Julian Tarvoll gjorde tre mål och assisterade till två då Sporting enkelt slog KPS hemma på fredagskvällen.

Bastu brann i Sideby

Bastubyggnaden totalförstördes i branden.

Glöd orsakade bastubrand

LAPPFJÄRD. Natten till torsdag strax efter midnatt larmades brandkåren om en brand i en fristående bastubyggnad i Lappfjärd på Lillsundsvägen.

Elfel ledde till rökutveckling i kolkraftverk

KRISTINESTAD. Vid niotiden på onsdagsmorgonen larmades brandkåren till Pohjolan Voimas kolkraftverk på Björnön i Kristinestad. På plats kunde brandkåren konstatera kraftig rökutveckling i ett transformatorrum.

Elbilar kan laddas i Lålby

KRISTINESTAD ABC-stationen i Lålby i Kristinestad har fått laddstationer för elbilar.

Nyhetsbild

Kristinestad vill granska Dux

KRISTINESTAD Stiftelsen som äger kultur­huset Dux i Kristinestad har svårt att få ekonomin att gå ihop. Staden efterskänker­ ­räntor och begär en ut­redning.

Nyhetsbild

Alla hönsen klarade sig i brand i Lappfjärd

KRISTINESTAD Vid 11.30-tiden på onsdagen började det brinna i en hall vid Lillsundsvägen i Lappfjärd. UPPDATERAD med ny information.

Nyhetsbild

Ladugård brinner i Kristinestad

KRISTINESTAD En stor brand rasar i Kristinestad. Släckningsarbeten pågår.

Markbrand på Östra sidan

KRISTINESTAD. På måndagsförmiddagen fick brandkåren larm om en gräsbrand vid Stationsgatan på Östra sidan i Kristinestad.

Nyhetsbild

Det enda som fattas är vindkraftverken

Markarbetet i den nya parken i Ömossa i Kristinestad är klart. Betongfundamenten är byggda och snart anländer vindkraftverken.

Nyhetsbild

Här springer vargen över Stadsbron

VIDEO Toni Hållfast från Lappfjärd lyckades filma vargen som sprang över Stadsbron i Kristinestad.

Varg sågs i Kristinestad centrum

KRISTINESTAD En varg sprang över Stadsbron i Kristinestad, in mot centrum, några minuter före tolv natten till tisdagen. Flera personer såg vargen, Matti Lehtinen var en av dem.

Nyhetsbild

Så ska nya museet för sjöfartshistorian se ut

KRISTINESTAD Inom fem år ska bygget av ett nytt sjöhistoriskt museum vara i gång i Kristinestad hoppas ordförande.

Varg sågs i Kstad och i Närpes

KRISTINESTAD/NÄRPES. Simon Norrvik från Korsbäck såg en varg springa över Flakåsvägen i Perus på lördagskvällen, 20.20-tiden.

Nyhetsbild

Mögelskada stänger del av församlingshem

LAPPFJÄRD. Mögelskadorna i den nya delen av Lappfjärds församlingshem är så stora att hela den här delen tas ur bruk. Mellan nya och gamla delen byggs en tät vägg så att möglet inte ska sprida sig.

Nyhetsbild

Snickars blev Årets Lucina

Sara Snickars från Malax tilldelades hederstiteln Årets Lucina då Finlands svenska Marthaförbund höll vårmöte i Kristinestad.

Nyhetsbild

Första potatisen i jorden

KRISTINESTAD Kaj Berglund i Härkmeri hoppas ha färskpotatis att sälja till midsommar, trots försenad start på grund av det kalla vädret.

Misstänkt röstköp ska utredas i Kristinestad

KRISTINESTAD Centralvalnämnden i Kristinestad ber polisen utreda ett misstänkt fall av röstköp i samband med kommunalvalet. En kandidat, som valdes in, ska ha försökt köpa en röst för fem euro.

Fem bävrar sköts i Kstad

KRISTINESTAD. Tiden för årets bäverjakt gick ut 30 april och samtliga av Lappfjärdnejdens jaktvårdsdistrikts tilldelade fem licenser på europeisk bäver användes.

Nyhetsbild

Älgkrock med fjolårskalv i Kstad

KRISTINESTAD. En personbil krockade med en framspringande fjolårskalv på onsdagskvällen i Härkmeri.

Nyhetsbild

Här gror framtidens skog

KRISTINESTAD Mellanå Plant levererar uppemot 18 miljoner skogsplantor årligen från Dagsmark. Det är vart tionde träd som planteras i Finland.

Nyhetsbild

Tjöckelever säljer majblomma till presidenten

KRISTINESTAD. Emilio Eklund och Felicia Storlåhls från Tjöck får i år det ärofyllda uppdraget att sälja Folkhälsans majblomma till republikens president, Sauli Niinistö. På fredagen åker de till huvudstaden.

Nyhetsbild

Vindparken kvarstår

KRISTINESTAD Kristinestadsborna Mikael Perjus och Bernhard Utter fortsätter att kämpa mot placering av vindkraft i Sideby.