|

63 årsverken hotade då KSF Media skär ner

KSF Medias vd Jens Berg säger att förlustspiralen nu måste stoppas. Zoom
Foto: Lehtikuva/Martti Kainulainen

KSF Medias vd Jens Berg säger att förlustspiralen nu måste stoppas.

Den dåliga ekonomin tvingar KSF Media till nya samarbetsförhandlingar. Mediekoncernen gjorde en förlust på närmare sju miljoner euro i fjol.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Prognoserna tyder på att förlusten i år kan närma sig tio miljoner euro, säger KSF Medias nytillträdda vd Jens Berg. Berg konstaterar att situationen är ohållbar och koncernen tvingas nu att skära kraftigt i verksamheten. - Vi måste stoppa det här. Jag ser det här som en räddningsoperation som jag personligen tror på, säger Berg till FNB-SPT. Berg säger till HBL att man nu strävar efter att få finanserna i balans, satsa på kärnuppdraget och förenkla strukturen inom koncernen. Samarbetsförhandlingarna som inleds nästa vecka gäller alla avdelningar inom KSF Media, förutom Loviisan Sanomat. 63 årsverken är hotade. Enligt planerna ska dessa försvinna successivt fram till nästa höst. Hela koncernen har i dag cirka 200 anställda.
Västra Nyland och Östnyland blir tvådagarstidningar Planen är att Hufvudstadsbladet fortsätter som sjudagarstidning även efter förhandlingarna - i såväl pappersform som på webben och i appen. Utgivningen av lokaltidningarna Västra Nyland och Östnyland i pappersform begränsas däremot till två dagar i veckan senast vid nyår. Tidningarna utkommer nu fem dagar i veckan. Man frångår samtidigt modellen där alla tre tidningar har haft en del gemensamma sidor. Hur det nya upplägget för VN och ÖN exakt ska se ut är ännu oklart. - Vi vet inte ännu hur de ska utformas, men enligt planen blir de renodlade lokala produkter. KSF Media planerar också att lägga ner sitt eget tryckeri i Vanda.
Konstsamfundet höjer sitt årliga stöd De redaktionella omställningarna ska klarna under samarbetsförhandlingarna. - Enligt planen ska det här föra med sig ett annorlunda sätt att jobba jämfört med hur det är i dag. Största förändringen är att vi inte kommer att dela material på samma sätt som vi gör i dag. En stor förändring är att ägaren Konstsamfundet höjer sitt årliga stöd till KSF Media, från tre miljoner euro till fem miljoner. Höjningen är bestående, enligt Berg. Samarbetsförhandlingarna beräknas pågå fram till midsommar. Inom augusti ska de anställda ha fått besked, uppger HBL.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan