|

Det svänger om Eriks nya låt

Erik Sjöholm släpper sin soloskiva i augusti och har releasefest på The Doo Bop Club på Konstens natt. Zoom
Foto: Heidi Kojonen

Erik Sjöholm släpper sin soloskiva i augusti och har releasefest på The Doo Bop Club på Konstens natt.

Erik Sjöholm har släppt singeln "Ray of light".
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om man lyssnar på Erik Sjöholms nya singel "Ray of light" förstår man varför han dansar mitt på gågatan en gråmulen fredag. Låten bjuder på gott humör och ur hörlurarna strömmar just det – solsken. Det är en låt med skönt gung och det hörs både blåsinstrument och kubanska rytmer – inte det man vanligtvis hör av österbottniska musiker.

–Ja, låten är annorlunda. Men mitt fokus har också varit annorlunda. Jag har inte fokuserat så mycket på Österbotten utan mer internationellt.Sjöholm, 24, har spelat i många år och i många bandkonstellationer, som Pop Dean och Grand, men nu satsar han på en solokarriär. Och det är något som känns precis rätt just nu.

Annons
–Det känns väldigt hemma. Vad framtiden för med sig vet jag inte, men just nu känns det här rätt, säger han.

Musikvideo spelas in i helgen

"Ray of light" är den första singeln på Sjöholms soloskiva som kommer i augusti. På söndag ska Sjöholm och många fler börja spela in en musikvideo till "Ray of light". Videon ska förespråka tolerans och sjutton dansande nationaliteter kommer att finnas representerade i videon.

Sjöholm har många spelningar inbokade i sommar men ganska få soloframträdanden.

–Jag har en "resten av livet-approach" till det här nu, så jag stressar inte över att det är lite luft i schemat. Men jag tänker ta tillvara varje chans jag får att spela min musik.

Han ska spela sina låtar i samband med Agoo-festivalen i Vasa 8 juli när musikvideon premiärvisas.

I kväll spelar han på Ritz på samma scen som The Heartbeat band, som också släpper sin nya singel "Pills" i dag. Det verkar vara en bra dag för singelsläpp, för också Sara Forsberg, eller Saara, släpper ny singel i dag. Hennes "Urge" finns ute nu. På scenen i kväll framför Sjöholm också låtar från sin EP "The Pearl" som också släpps i dag. Sjöholm släpper alltså både en fristående EP och en singel från nya skivan – på en och samma dag.

Finns det en risk att EP:n hamnar i skuggan av singeln?

–Nej, jag tycker det är bra att det finns annan musik att upptäcka. Musiken på EP:n är mer "mellow" och singel och EP:n kompletterar varandra.

Sjöholm hoppas att hans solomusik tas väl emot.

–Om man vill stöda mig så är det bästa sättet att dela min musik. Det är mer värt i det här skedet, även om man nog får köpa den också, säger han.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan