|

Punkteringar sannolika på Sardinien

Jari-Matti Latvala är redo för utmanande vägar. Zoom
Foto: Lehtikuva/AFP Photo

Jari-Matti Latvala är redo för utmanande vägar.

VM-rallyt på Sardinien har flyttats till bättre vägar i år. Trots det lär lösgrus och även större stenar på vägytan leda till fler punkteringar än i andra VM-deltävlingar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vissa av stenarna är så pass stora att de skrivits ner i noterna, som kartläsaren använder under rallyts gång. Det konstaterade Jari-Matti Latvala efter att ha granskat banan. Latvala tog hem rallyt 2009 och får i egenskap av sexa i VM-serien en utmärkt startposition. Då hans VM-ledande stallkamrat i Volkswagen, Sebastien Ogier, går ut först kommer det att vara betydligt mer lösgrus på vägarna än då Latvala stormar fram. – Jag har i allmänhet hållit bra fart här, säger Latvala. – Men punkteringar har förstört tävlingar för mig. Vägarna är riktigt smala. Då man tar i lite för mycket straffar det sig direkt. Speciellt nu, då det inte regnat på åtta veckor. Vägarna är kruttorra och steniga. För ett år sedan drabbades han av både punktering och stora problem med stötdämparna. Årets rally är 323 kilometer långt och 177 av dem körs på lördag. På torsdag blir det bara en specialsträcka. – Fredagens första specialsträcka är en riktigt snabb stump som går mellan stenmurar. Direkt därpå är det en 15 kilometers specialsträcka med många korsningar och omväxlande väg hela tiden. En riktigt stor utmaning direkt. Lördagen blir en lång dag, så då måste energinivåerna ligga högt, säger Latvala. Ogier jagar sin fjärde seger på Sardinien och är storfavorit.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan