|

Åtta volleybollspelare misstänkta för grov våldtäkt

Sammanlagt har den finska polisen under helgen gripit åtta kubanska volleybollspelare i Tammerfors. De misstänks för grov våldtäkt. Zoom
Foto: Lehtikuva

Sammanlagt har den finska polisen under helgen gripit åtta kubanska volleybollspelare i Tammerfors. De misstänks för grov våldtäkt.

Uppdaterad 19.52. Polisen har gripit sammanlagt åtta kubanska volleybollsspelare misstänkta för sexbrott.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Polisen har gripit ytterligare fyra volleybollspelare från Kubas landslag som misstänkta för sexbrott. Yle, som var på plats i Tammerfors där matchen mellan Portugal och Kuba spelades och varefter gripandet utfördes på söndagen, rapporterade först om nyheten. Enligt utredningsledaren Joni Länsipuro har de nya misstänkta kommit upp i förhören och i brottsutredningen. Sammanlagt åtta kubanska volleybollspelare misstänks nu för grov våldtäkt. Enligt FNB:s uppgifter skedde brotten på hotell Ilves i Tammerfors. Polisen larmades om händelserna på lördagen. De tre spelarna som greps i Tammerfors på lördagen ska senast begäras häktade på tisdagen klockan 12. – Alla är chockerade och besvikna. Det finns spelare i laget som inte har någon koppling till fallet och det här är väldigt tungt för dem, säger Länsipuro. Länsipuro säger att de misstänkta spelarna förhörs på söndagen. – Ifall de misstänkta begärs häktade, ska häktningsrättegången ordnas så snabbt som möjligt, eventuellt redan på tisdag. Tidpunkten beror på hur tidtabellen för Birkalands tingsrätt ser ut, säger Länsipuro. Efter matchen mot Portugal på söndagen dök inga representanter för Kubas landslag upp på presskonferensen. I stället avlägsnade sig landslaget från platsen. Landslaget skulle ha flugit hem på måndagen men Länsipuro uppger till Yle att de misstänkta spelarna inte får åka. Aamulehti uppger att offret, en finländsk kvinna, har hörts av polisen. Brottsrubriceringen är den samma för alla åtta spelarna: grov våldtäkt.

Mest läst senaste veckan