|

Vinden spelade Petäjä-Sirén ett spratt

Tuuli Petäjä-Sirén åkte på motgångar den första tävlingsdagen i EM-regattan i RS:X i Helsingfors. Hon tappade greppet om seglet i tredje racet på tisdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

– En stark vindby överraskade och seglet hölls inte i mina händer. Vindens styrka och riktning varierade kraftigt så jag hade fullt upp i dag, sade Petäjä-Sirén. Efter att Petäjä-Sirén tappade greppet och föll i vattnet kämpade hon sig upp från plats 20 till 5 i målet. Hon kom 7:a och 11:a i dagens två andra race. Polskan Zofia Noceti-Klebacka leder. De följande tre EM-racen avgörs på onsdag som egentligen skulle ha varit vilodag. På måndagen gick det inte att tävla på grund av stiltje. EM är en etapp på vägen mot OS i Rio för Petäjä-Sirén, som vann silver i OS i London 2012. – Här i Helsingfors deltar mer än 50 vindsurfare medan vi är kring 26 i Rio. Jag tror att det finns 12 potentiella guldmedaljörer i den gruppen, säger Petäjä-Sirén. Petäjä-Sirén är glad över att vinterns sjukdomar är besegrade. – Fram till valborg avlöste sjukdomarna varandra. Bronkit, kräksjuka och förkylningar. Nu är allt bra och det roliga är att jag haft sparrare från Estland, Sverige och Israel här i Helsingfors. Petäjä-Sirén åker till Rio den 27 juli och själva OS-regattan börjar för hennes del den 8 augusti. Hon känner ingen press trots att hon har en silvermedalj att försvara. – Klart jag vill nå framgångar men jag tar ingen extra press. Men det blir ändå lite spännande för jag får en helt ny bräda till OS och det är en grej i sig att köra in den, säger Petäjä-Sirén.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

LIVE: Högdramatisk kväll slutar i blåvitt jubel – Finland vinner EM-premiären mot Danmark

Joel Pohjanpalo nickade in Finlands första EM-mål någonsin.
Foto: Lehtikuva/AFP Photo/Wolfgang Rattay

Joel Pohjanpalo nickade in Finlands första EM-mål någonsin.

Vi rapporterade live från Finlands EM-premiär i Köpenhamn.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan

Följ med valet i din kommun

Visa resultat