|

Deras Pokemon-låt ska erövra Japan

Videon till ”Butterfree” spelades in under sex snabba timmar i Helsingfors. Chike Ohanwe och Juha Niemi, eller Andi och Johni som de kallar sig, vill åka till Japan och spela sin musik.
"Butterfree" är en hyllning till Pokemon. Vasabördiga Juha Niemi är en av artisterna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det osar 80- och 90-tal om J-popbandet Origami Boys där Vasabördiga Juha Niemi är den ena färgstarka halvan av duon. Han flankeras av Chike Ohanwe och tillsammans har de nyligen släppt låten "Butterfree" som är en hyllning till Pokemon. Trots all hype kring Pokemon Go just nu är det inte mobilspelet som inspirerat duon – för låten har varit klar redan i ett års tid.

– Den har legat i skrivbordslådan och väntat på det rätta ögonblicket. Det är fördelen med att vara indiemusiker, man behöver inte ta hänsyn till all byråkrati som ett skivbolag kräver och få saker att hända snabbt, säger Niemi.

Origami Boys är vana vid att det går undan. Pokemon-låten kom till under mindre än ett dygn och deras förra låt, "Origami Konnichiwa" är produkten av ett 48 timmars pass på kortfilmstävlingen Uneton 48, där de tävlande har exakt två dygn på sig att producera en kortfilm från scratch.

Niemi och Ohanwe älskar Japan.

– Den här låten är för alla de som levt och växt upp med Pokemon. Jag vill leva i Pokemonvärlden, den är lika med himlen för mig, säger Ohanwe.

För Origami boys, som kallar sig Finlands största J-popband, finns bara ett alternativ. Och det är att erövra Japan.

– Vi vet att den japanska musikmarknaden är galen och att vi inte pratar japanska. Men Finland är exotiskt för japanerna och vi vill åka dit. Det vore ultimat att få vara där en vecka, spela vår musik och bli intervjuade om vi så måste bekosta det själva.


Videon till "Butterfree" spelades in under sex snabba timmar i Helsingfors.

Videon till "Butterfree" spelades in under sex snabba timmar i Helsingfors.

Duon släppte låten på Youtube i söndags och låten ska också komma ut på streamingtjänster som Spotify och Itunes om ett par veckor. Nu hoppas det att låtens sköna feelis sprider sig.

– Några har sagt att de förälskat sig i låten och haft den på repeat. Den ger verkligen en superglad känsla.

Finlands största J-popband

  • Origami boys är ett syntpopband som bildades 2015.
  • Består av Chike Ohanwe, 27, och Juha Niemi, 33, som kallar sig Andi respektive Johni i bandet.
  • Släppte låten "Butterfree" nyligen som de beskriver som en blandning mellan Pokemon och R Kelly på 80-talet.
  • Niemi och Ohanwe bor i Helsingfors. Niemi är ursprungligen från Vasa och hans pappa Ilkka Niemi spelar i Allan & the Astronauts.
  • J-pop kallas den musik som är typisk för popmusiken i Japan.
Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Strömmingsförädlare i Kaskö fick ny ägare

Uppdaterad. Företaget Kuivaniemen Kala i Kaskö, som är specialiserat på att filea strömming, får ny ägare. Bröderna Reijo och Jari Suutari har sålt företaget till Kalaneuvos-koncernen som fortsätter med verksamheten i fiskehamnen. Och en nysatsning i Kaskö kan bli aktuell.

Nyhetsbild
Sport

Jaros nya tränarduo klar

FOTBOLL Jaros nya tränarduo är klar för två säsonger framåt.

Nyhetsbild
Sport

Peltonen fortsätter som tränare i VIFK

FOTBOLL Vasa IFK föll till division 3, men något tränarbyte blir det inte. Max Peltonen fortsätter som tränare.

Mest läst senaste veckan