|

Lars Huldén har gått ur tiden

NyhetsbildZoom
Lars Huldéns.
Författaren, översättaren och professor emeritus Lars Huldén är död. Han somnade in på sjukhuset i Helsingfors på tisdag förmiddag.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Lars Huldén firade sin 90-årsdag i februari. Bland annat genom att närvara vid premiären av dokumentärfilmen "Den tillfällige diktaren", som skedde på Uf Svanen i Huldéns hemby Monå. Lars Huldéns sista officiella framträdande skedde i samband med det nybyggda stadsbibliotekets invigning i Nykarleby den 10 juni. Sedan slutet av sommaren har Lars Huldén, som i många år levt med cancer, tillbringat det mesta av sin tid på sjukhuset, först på Malmska i Jakobstad och sedan på sjukhus i hemmastaden Helsingfors. Där somnade han in på tisdag förmiddag. Huldén efterlämnar tre söner med familjer. Läs vår intervju med Lars Huldén från januari 2015.

Brobygget håller tidtabellen – öppnas först efter invigning

Nyhetsbild
Brobygget håller tidtabellen. Den nyrenoverade bron är klar då september är till ända. Men den öppnas först efter invigningen, vars datum ännu inte är bestämt. Foto: Britt Sund
Renoveringen och breddningen av kyrkbron i Nykarleby har gått enligt planerna. Det betyder att bron kommer att vara klar då september är till ända.

Mest läst senaste veckan