|

Katarina Rewell är årets kvinnliga företagare

Katarina Rewell är årets företagarkvinna i Vasa. Zoom
Foto: Fredrik Westblom

Katarina Rewell är årets företagarkvinna i Vasa.

Hon är Vasabo, hon är en arbetsnarkoman i ordets positivaste bemärkelse och hon öppnar nu affär i Helsingfors. Katarina Rewell är årets företagarkvinna i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Katarina Rewell är glad och överraskad då VBL talar med henne. Rewell fick på onsdagkvällen motta utmärkelsen årets företagarkvinna på föreningen Vasa Företagarkvinnors (Vaasan Yrittäjänaiset) festkväll. – Det här betyder mycket för mig. Det är en stor ära att få den här utmärkelsen, säger hon. Beskrivningen ovan, som lästes upp på festkvällen av föreningens ordförande Tanja Mäkelä, beskriver enligt Rewell själv henne bra. Hon har drivit sin klädaffär Dopp i Vasa centrum i 16 års tid. Butiken säljer uteslutande kvinnokläder och nu utvidgar hon verksamheten till Helsingfors. – Jag är en person som vill göra allt själv. Jag känner att det bara är jag som kan sköta min butik på rätt sätt, säger hon. Vad är den största utmaningen med att vara företagare i dag? – Tidsbristen. Det märker jag tydligt nu då jag grundar butik i Helsingfors. Dessutom driver jag en blogg vid sidan om och den tar också upp dyrbar tid, säger Rewell. Hon är den 25:e företagarkvinnan som fått motta priset. En av de tidigare pristagarna är föreningens ordförande Tanja Mäkelä. – Utmärkelsen är ett sätt för oss som förening att uppmärksamma personerna för deras jobb, säger Mäkelä. Förutom att pristagaren ska driva sitt företag framgångsrikt ska hon också ha arbetat för föreningens bästa. Föreningen Vasa Företagarkvinnor har i dag cirka 80 medlemmar.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasabon Karin startade påskgodisinsamling: "Skänker en liten bit glädje till familjer som inte har det bra"

Karin Toivola har precis tömt kärran med godis som fanns vid Citymarket i Stenhaga för att den skulle kunna fyllas på mera. Påsarna får mellanlanda på trappan innan hon fördelar dem i förråd och hjälpkök i väntan på att delas ut.
Foto: Alexandra Furu

Karin Toivola har precis tömt kärran med godis som fanns vid Citymarket i Stenhaga för att den skulle kunna fyllas på mera. Påsarna får mellanlanda på trappan innan hon fördelar dem i förråd och hjälpkök i väntan på att delas ut.

Åttiofem kilo godis och en köpkärra full av godsaker därtill. Det står nu i eldsjälen Karin Toivolas hem. – Man kan ge allt från en liten laktritsstång, säger hon.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan