|

Katarina Rewell är årets kvinnliga företagare

NyhetsbildZoom
Katarina Rewell är årets företagarkvinna i Vasa. Foto: Fredrik Westblom
Hon är Vasabo, hon är en arbetsnarkoman i ordets positivaste bemärkelse och hon öppnar nu affär i Helsingfors. Katarina Rewell är årets företagarkvinna i Vasa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Katarina Rewell är glad och överraskad då VBL talar med henne. Rewell fick på onsdagkvällen motta utmärkelsen årets företagarkvinna på föreningen Vasa Företagarkvinnors (Vaasan Yrittäjänaiset) festkväll. – Det här betyder mycket för mig. Det är en stor ära att få den här utmärkelsen, säger hon. Beskrivningen ovan, som lästes upp på festkvällen av föreningens ordförande Tanja Mäkelä, beskriver enligt Rewell själv henne bra. Hon har drivit sin klädaffär Dopp i Vasa centrum i 16 års tid. Butiken säljer uteslutande kvinnokläder och nu utvidgar hon verksamheten till Helsingfors. – Jag är en person som vill göra allt själv. Jag känner att det bara är jag som kan sköta min butik på rätt sätt, säger hon. Vad är den största utmaningen med att vara företagare i dag? – Tidsbristen. Det märker jag tydligt nu då jag grundar butik i Helsingfors. Dessutom driver jag en blogg vid sidan om och den tar också upp dyrbar tid, säger Rewell. Hon är den 25:e företagarkvinnan som fått motta priset. En av de tidigare pristagarna är föreningens ordförande Tanja Mäkelä. – Utmärkelsen är ett sätt för oss som förening att uppmärksamma personerna för deras jobb, säger Mäkelä. Förutom att pristagaren ska driva sitt företag framgångsrikt ska hon också ha arbetat för föreningens bästa. Föreningen Vasa Företagarkvinnor har i dag cirka 80 medlemmar.

Kommentarer
|

Trump tror på avtal med Kina

Nyhetsbild
Donald Trump pratar med Liu He. Foto: Susan Walsh/AP/TT
USA:s president ser stora chanser att man kommer att nå ett avtal med Kina för att få ett stopp på handelskriget mellan länderna.
Bästa läsare
För att fortsätta läsa behöver du ha en prenumeration och vara inloggad.
1 månad för 1€
Lokala nyheter när du vill, var du vill.
Ja tack!

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan