|

Forskaren: "Satsa på småbutiker"

Att stora kedjor lämnar stadskärnor behöver inte vara ett problem, enligt forskaren Özge Öner, som studerar konsumtion och lokaliseringsmönster vid Institutet för näringslivsforskning i Sverige.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Trenden är att stadskärnor har fler små butiker som inte hör till kedjorna. – Med små butiker med annorlunda utbud kompletterar stadskärnan externa shoppingcenter. I ett köpcentrum fixar man allt snabbt och rationellt medan man vill strosa runt, fika eller äta i stadskärnan, säger hon till Jönköpings-Posten. 

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Volkswagens nya ID3 kan bli elbilen som slår igenom bland folket

Volkswagen ID3 är märkets första bil som byggts från början för eldrift. Här poserar den tillsammans med en betydligt äldre släkting, en VW Bubbla från 1967.
Foto: Jonas Brunnström

Volkswagen ID3 är märkets första bil som byggts från början för eldrift. Här poserar den tillsammans med en betydligt äldre släkting, en VW Bubbla från 1967.

Med en räckvidd på minst 300 kilometer och oväntat rymlig kupé kan nya ID3 bli en storsäljare. Men priset är lite för högt. Och dragkrok saknas än.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan