|

Ung forskare inom sexualhälsa får pris

NyhetsbildZoom
Patrick Jern Foto: Press
Vasabördige Patrick Jern, professor i tillämpad psykologi vid Åbo Akademi, är den kunnigaste unga forskaren inom sexualhälsa i Europa.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vasabördige ­Patrick Jern, professor i tillämpad psykologi vid Åbo Akademi, har tilldelats ett forskar­pris av European Society for ­Sexual ­Medicine och kan titulera sig som den ­ kunnigaste unga forskaren inom sexualhälsa i Europa.

Varje år belönar ESSM den kunnigaste europeiska forskaren inom fältet sexualhälsa med det prestigefyllda ESSM Award of Excellence.

Priset ges till en läkare eller forskare, som är under 40 år gammal, och som har gjort ­exceptionella framsteg i forskningen inom sexualmedicin.

I år tilldelas priset Patrick Jern, som har rötterna i ­Gerby i Vasa.

– Det känns väldigt bra. Det är ovanligt att en person som inte är läkare får priset, ­säger Jern.

Priset delas ut på ESSM:s ­årliga konferens i Nice i Frankrike i början av februari­ 2017. Under konferensen kommer Jern att föreläsa. Prissumman är 5 000 euro.

Jern disputerade vid Åbo Akademi 2009 med av­handlingen ” Premature and ­Delayed Ejaculation: Prevalence, Heredity and Diagnostic Considerations” och är i dag ­ämnesansvarig vid Åbo Akademi. Han leder för närvarande ett forskningsprojekt finansierat av Finlands Akademi som ­fokuserar på att förstå faktorer som orsakar ­sexuella problem, samt att ­utveckla evidensbaserade behandlingsmetoder för dessa.

– Exempel på sexuella problem är män som kan drabbas av erektions­problem och kvinnors ­minskade sexlust. De flesta sexu­ella problem saknar i dag ­magiska knep eller piller som skulle hjälpa, säger Jern.

Jern säger att det finns ett stort behov av att hitta lösningar som inte skapar bi­effekter.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Utbyggnaden av Keskuskoulu blir försenad – huvudentreprenör har ansökt om konkurs

KORSHOLM Utbyggnaden av Keskuskoulu i Smedsby blir försenad och den blir dyrare än budgeterat. Orsaken är att huvudentreprenören har tvingats ansöka om konkurs.

Nyhetsbild
Utrikes

EU-kommissionär: Facebook hotar demokratin

Internetjättar som Facebook och Google, som sprider vidare individanpassade budskap till väljare, är ett hot mot demokratin. Det menar EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager i en intervju med Svenska Dagbladet.

Nyhetsbild
Lokalt

Korsnäs vek halv miljon för Lärknäs och Annahemmet

KORSNÄS Korsnäs preliminära bokslut för 2017 är bättre än väntat. På måndag kväll beslöt fullmäktige att redan nu vika en halv miljon av plusresultatet som en investeringsreservering för de fuktskadade Lärknäs och Annahemmet.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Bäddar för en framtid av goda möjligheter

ANNONS FRÅN YRKESHÖGSKOLAN NOVIA På fyra orter runt omkring i Svenskfinland erbjuder Yrkeshögskolan Novia högklassig utbildning på svenska. - Studierna har inte bara motsvarat mina förväntningar - de har överträffat dem, säger Anna-Sara Sten.

Mest läst senaste veckan