|

Malax IF värvar ligameriterad back

NyhetsbildZoom
Malax IF:s tränare Fredrik Smulter är riktigt nöjd med värvningen av Teemu Kaislehto. Foto: Jona Nyström
Tavastehus förra säsongen, Malax resten av den pågående. Teemu Kaislehto är klar för division 3-hockey med Malax IF.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

När Teemu Kaislehto, 22, flyttade till Vasa för ett par månader sedan hade han inte en tanke på att spela ishockey. Kaislehto spelade fjorton ligamatcher i HPK förra säsongen och hade option för en säsong till i moderklubben, men optionen utnyttjades inte. – När jag inte fick chansen att fortsätta i FM-ligan valde jag att lägga av. Jag ville inte spela i FM-serien, säger Kaislehto. Han flyttade norrut tillsammans med flickvännen som fått studieplats i Vasa. Själv skulle han fokusera på att jobba och studera. Men så träffade han före detta Sportanfallaren Markus Nässlin, som spelar i Malax IF nu för tiden, på ett bygge och en sak ledde till en annan. Föreningen hjälpte till att hitta ett jobb i Malax. Där gjorde Kaislehto sitt första pass i måndags, och sitt första träningspass med laget gör han på tisdagskvällen – efter att inte ha nött is sedan månadsskiftet mars-april. I helgen blir det debut när obesegrade Malax IF gästas av IFK Lepplax på lördag och JPK på söndag. – Jag har inte funderat alls på nivå och sådant. Jag ska bara gå in och ha roligt på isen. Nu är ishockeyn en hobby, säger Kaislehto. Han fyller en stor lucka i Malax IF. Rutinerade backen Juho Autio har slagit upp en gammal skada och hans säsong är över. – Kaislehto ersätter Autio som går och väntar på en operation. Juho var vår defensiva chef, men bidrog även offensivt. Om Kaislehto är minst lika bra defensivt och lika tuff så är det bra. Givetvis borde han även kunna bidra offensivt, men det är i så fall en bonus, säger Malax IF:s tränare Fredrik Smulter. – Det är en fjäder i hatten för laget att vi kan få in någon från ligan.

Teemu Kaislehto

  • 22 år
  • Vänsterfattad back
  • Moderklubb: HPK
  • Klubbar: HPK, TuTo (lån)
  • Meriter: Guld (2012–2013) och silver (2014–2015) i A-juniorernas FM-liga med HPK. Säsongen 2014–2015 var Kaislehto lagkapten.
Jag rekommenderar artikeln
Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Opinion

Ledare: Brexit skapar kaos i Europa

Som det ser ut nu så väntar ett stort europeiskt brexitkaos efter den 29 mars, om 71 dagar. Det förlorar vi alla på.

Nyhetsbild
Övriga annonser

Puustelli levererar mer än bara kök

ANNONS FRÅN PUUSTELLI

Nyckeln i hand-konceptet är väletablerat och känt då det gäller nybyggen och egnahemshus. Även andra aktörer har anammat samma tänk – Puustelli är en av dem. Varumärket förknippas i första hand med kök, men står numera för mycket mer än så.

Mest läst senaste veckan